Реновирана фискултурна сала у Т.Ш. са домом ученика „Никола Тесла”

Руководства Града Пожаревца и Градске општине Костолац, обишла су данас Техничку школу са домом ученика „Никола Тесла”Костолац, поводом завршетка радова на уређењу фискултурне сале ове школске установе.

 

 

Свечану врпцу пресекли су градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, директор Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла” др Горан Несторовић и председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, а отварању су присуствовали заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић, чланица Градског већа задужена за спорт и омладину Ана Миљанић, председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, чланови Већа Градске општине Костолац Милан Ђаловић, Маријана Божић и Бајрам Морина и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Kостић. 

Према речима директора др Горана Несторовића, Град Пожаревац је у протеклих годину дана обезбедио значајна средства за школу за капиталне инвестиције, и то за аутоматску дојаву пожара – 2.330.000,00 динара, за панелна врата на школској радионици – 500.000,00 динара и за под у фискултурној сали, који је урађен у складу са ФИБА стандардима – 2.380.000,00 динара.

 

 

Захваљујем се локалној самоуправи Града Пожаревца на челу са градоначелником Банетом Спасовићем који планирањем средстава за адаптацију школа, доприносе да се у великој мери побољшају услови у којима наша деца уче, стварају, живе и постају људи који ће бити саставни део будућности нашег града и државе”, рекао је Несторовић.

Он је додао да под у фискултурној сали није мењан од 1982. године, а сада је постављен паркет по ФИБА стандардима, што омогаћава школи да буде домаћин разним спорским такмичењима.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је локална самоуправа Града Пожаревца издвојила из буџета за Техничку школу са домом ученика „Никола Тесла” преко 5 милиона динара за капиталне инвестиције и око 13 милиона за текуће одржавање.

Када имате овакве директоре и менаџере лако је граду да обезбеди средства. Оним школским установама које показују вољу да се изврши потребна адаптација, треба дати и више средстава. Из разговора са председником Градске општине Костолац Серџом Крстаноским закључили смо  да би требало да обезбедимо средства за још једну вредну инвестицију којом ће се обезбедитити енергетска ефикасност овог школског објекта. До краја године биће завршен пројекат, а већ наредне настојаћемо да обезбедито сва потребна средства за фасаду, након чега ће 80% ове установе бити реконструисано и адаптирано”, рекао је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

 

 

Град Пожаревац издвојио је из буџета за Техничку школу са домом ученика „Никола Тесла” преко 5 милиона динара за капиталне инвестиције и око 13 милиона за текуће одржавање, што је показатељ да град издваја значајна средства за адаптацију школских установа, како би се ученицима обезбедили што квалитетнији услови образовања.

 

 

Школа је из сопствених средстава направила и теретану за ученике Дома, која поседује све потребне справе за вежбање: собни бицикл, траку за трачање, универзалну фитнес справу за вежбање,..а циљ је да се оваквим спортским просторима промовише међу младима спортски дух и здрав начин живота.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!