Представа „Бајка о позоришту“, Звездара театра

У костолачком Дому културе, 30. маја 2019. године у 20 часова, биће изведена представа „Бајка о позоришту“ , Звездара театра.

Ова сјајна комедија, према тексту Владимира Ђурђевића и у режији Марка Мисираче, бави се положајем културе, а пре свега позоришта, као и тиме како културу и уметност доживљава наша политичка елита. Сјајну глумачку екипу Бајке о позоришту чине Тихомир Станић, Бранислав Зеремски, Миодраг Kрстовић, Весна Станковић, Петар Стругар/Стефан Радоњић, Искра Брајовић и Снежана Савић.

Улазнице можете купити сваког радног дана од 08:00-20:00 часова у просторијама Центра за културу „Костолац” – на пријавници у Спортској хали у Костолцу, као и на сам дан представе на билетарници Дома културе од 14:00-20:00 часова.
Цена улазнице износи 500 динара.

 

 

Реч писца – Владимир Ђурђевић
„Бајка о позоришту је комедија. Иако насловљен као бајка, овај комад, на жалост, много више кореспондира са стварношћу од бајки које знамо. Положај културе, а пре свега позоришта, и како културу и уметност доживљава наша политичка елита су главне теме којима се ова представа бави. Политичка сцена у Србији је травестију и пресвлачење узела као основни модел и начело опстанка на власти до те мере да људи из позоришта и културе у својој немоћи могу само да уочавају тај феномен, ругају му се, подсмехују са кнедлом у грлу.“

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!