Андрија Антић, ди-џеј у термоелектрани: Музички вентил

 

Звукови термоелектране већини запослених не делују као материјал који може да послужи за стварање музике, међутим, Андрија и у томе налази креативни потенцијал

Андрија Антић осам година ради у ТЕ „Kостолац Б” на систему припреме и транспорта пепела и шљаке, а чим се укаже прилика постаје Ендру Мелер, један од водећих ди-џејева региона чије се нумере пуштају широм света.

Моје радно време одређено је сменским радом, па се по њему управљам и уклапам наступе у земљи и ван ње. Све је ствар добре организације и трудим се да наступи које уговарам буду у терминима када сам слободан, односно ван радног времена. За мене је веома важно то што радим у добром колективу, уз подршку колега и шефова са Гораном Стефановићем на челу. Они разумеју оно шта радим и схватају колико ми то значи. Најтеже ми је што све време живим на два колосека, што је веома напорно. Пођеднако сам посвећен и послу који радим и хобију. У свету електронске музике проналазим велику сатисфакцију, пре свега у размени енергије са људима који реагују на моју музику. У том, може се рећи масовном бизнису, влада велика демократија, много аутора је данас присутно, а техника је лако доступна и свако се може опробати. Успех није никоме загарантован и до њега се долази уклапањем великог броја различитих фактора, али и уз доста среће – каже Андрија.

 

 

Звукови термоелектране већини запослених не делују као материјал који може да послужи за стварање музике, међутим, Андрија и у томе налази креативни потенцијал.

Термоелектрана је за мене ризница разних звукова које чујем по погону, од старта пумпе па до других уређаја. Током рада у електрани долазио сам до разних идеја. Неколико пута сам доносио снимач како бих снимио посебне звуке које сам после убацио у софтвер, обрадио, прерадио и направио нешто ново и, што је најважније другачије. Експериментисање и еклектика дају аутентични израз мојој музици. Инспирација се проналази свуда око нас, крију се мелодије и ритмови и само треба пажљиво ослушкивати. Волим да слушам различите врсте музике, од фанка, џеза, блуза, рока и хип-хопа, до домаће музичке дискографије. Доста сам сензибилан и у односу на временске услове, па тако, на пример, кад овако огреје сунце, углавном слушам само хип-хоп, а кад дође зима онда прелазим на гитаре – објашњава он.

Андрија је у свету музике већ 13 година и потврђује правило да се успех не дешава случајно, већ да се до њега долази вредним радом.

Ајнштајн је рекао да успех чини један одсто талента и 99 одсто рада, а у овом мом хобију конкуренција је збиља велика, јер се много људи данас бави електронском музиком. Моји дани некада изгледају овако: одем на посао и завршим смену, а затим право одмах на неки од наступа широм Србије. Kад су даља путовања у питању, тада темпирам да ми наступи буду у склопу слободних дана које имам, пошто радим сменски, или за време одмора – каже Антић.

Име под којим наступа Андрија је склопио захваљујући изазовима на радном месту.

Ендру је енглеска варијанта мог имена, а презиме је дошло по такозваном Мелеровом вентилу, делу опреме који ме учио стрпљењу. Реч је о вентилу који ми задаје муке када се повремено заглави, па морамо да се завлачимо испод посуде да бисмо га ручно затворили. Моја веза с тим вентилом је постала толико снажна да се и колеге сада шале са мном да је то мој вентил. Планирам да радим још јачим темпом него што сам радио свих ових година, мада слободног времена готово да немам. Фактички радим два посла, а музика траши неки мир, да будеш сталожен и у дубоком фокусу. Уосталом, као што све то тражи и посао који радим у електрани.

 

 

На врху листе

„Битпорт” је глобална продавница електронске музике, најпопуларнија међу продуцентима и музичарима.

Прошле године нашао сам се међу најпопуларнијим ауторима света ове престижне топ листе. Једна од мојих песама била је број 1 на главној топ-листи и задржала се међу водећим око 50 дана, а годину дана је међу сто најпродаванијих у свом жанру. За ове просторе, то је јединствен и изузетан успех. У 2018. години на топ-листама су се нашле три моје песме, што је велика потврда мог талента, али и напорног рада – каже Андрија.

Део музичког стваралаштва Андрије Антића можете пронаћи на интернету:https://soundcloud.com/andrew-meller

„Енергија Kостолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!