Avramović Ljubiša iz Kostolca pobednik takmičenja u kuvanju riblje čorbe „Kostolački kotlić“

U organizaciji Kulturno – sportskog centra „Kostolac” i Turističke agencije „Zora Turs”, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, u nedelju 19. avgusta, održano je prvo po redu takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Kostolački kotlić“. Manifestaciju je svečano otvorio zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Dalibor Ilić koji je pozdravivši goste, takmičare kao i sve posetioce, izrazio nadu da će s obzirom na veliki broj učesnika ova manifestacija postati tradicionalna.

Riblja čorba kuvala se u 133 kotlića, a prema oceni stručnog žirija koji su činili Tadić Zoran šef kuhinje Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu, Ivković Danijela šef kuhinje vrtića „Majski cvet“ i Jelena Blagojević šef kuhinje Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca, najbolju riblju čorbu skuvao je Avramović Ljubiša iz Kostolca. Nagradu i pehar pobedniku manifestacije uručio je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski.

Među velikim brojem takmičara proglašena je i najmlađa kuvarica riblje čorbe, Anđela Gajić kao i najstariji kuvar Dragoslav Nikolić – Ćuba iz Petke, a nagrade je uručio zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Dalibor Ilić. Pored kulinarskog nadmetanja organizovana je i nagradna lutrija, a lutriju je izvlačila direktorka Kulturno – sportskog centra „Kostolac”Jelena Šamanc.

 

 

Brojni posetioci uživali su u bogatom kulturno umetničkom programu u kome su pored KUD – a „Kostolac” i KUD – a „Božidar Dimitrijević Kozica iz Drmna učestvovala i kulturno umetnička društva iz inostranstva tačnije iz Prahova, Rumunija – Asociatia folclorica „Doina” i KUD„Rudar” iz Ugljevika, Bosna i Hercegovina. Program su muzički obogatili vokalni solisti Slobodan Janković i Aleksandra Pešić iz KUD – „Kostolac” kao i gošća iz Rumunije Lučiana Matei.

Dobra organizacija manifestacije, zadovoljni učesnici, odlična atmosfera pokazatelji su da je prvi „Kostolački kotlić” bio i više nego uspešan. Prema rečima organizatora ideja organizovanja ove manifestacije je da se zapravo širi prijateljstvo među ljudima, pozitivne vibracije, a pre svega da se Kostočanima pruži dobra zabava uz predivan ambijent na Sportsko rekreativnom centru „Topoljar“.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!