U Kostolcu obeležen Svetski dan planete Zemlje

Kulturno – sportski centar “Kostolac”  je uz podršku lokalne samouprave Gradske opštine Kostolac nizom aktivnosti, obeležio Svetski dan planete Zemlje. U obeležavanje ovog značajnog ekološkog datuma na platou ispred Sportske hale, uključili su se učenici trećeg razreda Osnovne škole “Jovan Cvijić” Kostolac, mališani  Predškolske ustanove “Majski cvet” i članovi Ekološkog društva “Zora” .

Deca su tom prilikom igrala, pevala i crtala dajući svoj doprinos obeležavanju Dana planete Zemlje.

 

Ističući da je cilj obeležavanja Svetskog dana planete zemlje skretanje pažnje na značaj njenog očuvanja, direktorka Kulturno – sportskog centra “Kostolac”, Jelena Šamanc  je naglasila da za jedan dan ne možemo promeniti mnogo toga, ali da je krajnje vreme da probudimo svest kod građana na značaj očuvanja životne sredine.

Sve što radimo, dobro i loše, za našu životnu sredinu najviše utiče na naš život, i zato je važno da ne mislimo na Dan planete Zemlje i kako da joj pomognemo samo ovog dana, već svakog dana u godini” – rekla je Šamanc istakavši da su deca danas bila dobar uzor onima koji ne shvataju koliko je važna briga o planeti.

O značaju obeležavanja ovog važnog ekološkog praznika govorila je Anđela Jovanović, predstavnik Ekološkog društva “Zora” iz Kostolca.

Ekološko društvo “Zora” , uz pomoć Crvenog krsta i Kulturno – sportskog centra “Kostolac” pomaže da se reše mnogi problemi što se tiče zaštite životne sredine grada Kostolca. Planeta Zemlja je naš dom i zato u njenu čast ulepšajmo je, posadimo cveće i drveće da svima nama bude lepše i bolje” .

 

 

Povodom obeležavanja Svetskog dana planete Zemlje, predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski oglasio se sledećim saopštenjem:

Svetski dan planete Zemlje, Ujedinjene nacije 1970. godine proglasile su za dan posvećen borbi protiv ugrožavanja životne sredine. Kostolac se i ove godine nizom akcija pridružuje gradovima koji obeleževanjem Svetskog dana planete Zemlje šalju jasnu poruku građanima o značaju očuvanja zdravog životnog okruženja” – rekao je Krstanoski poručivši da će lokalna samouprava nastaviti i u narednom periodu da podržava ekološke akcije, za zdraviji i čistiji Kostolac.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!