Uspešno održan III Festival cveća u Kostolcu

Kulturno sportski centar „Kostolac“ uspešno je realizovao III Festival cveća u Kostolcu, koji je okupio preko šesdeset izlagača. Glavna ulica – Bože Dimitrijevića bila je preplavljena bojama i mirisima cveća iz bogate ponude cvećara i predstavnika rasadnika.

Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski  poželevši svim izlagačima dobrodošlicu i uspešnu prodaju, a posetiocima da uživaju u lepoti cveća.

„  Današnji festival predstavlja sve potencijale koje ima proizvodnja cveća i otvara mogućnosti za međusobnu saradnju izlagača, udruživanje i zajednički nastup na tržištu. Cilj manifestacije je stvaranje lepšeg, zelenijeg i zdravijeg okruženja. Danas je naš grad oaza lepote, mirisa i raznih boja. Sam festival je šansa za razmenu iskustva, znanja, uspostavljanje kontakata i saradnje u ovoj i brojnim drugim oblastima koje unapređuju uslove života i rada“ .

Svečanom otvaranju Festivala cveća su pored predsednika Gradske opštine Kostolac, Serdža Krstanoskog prisustvovali zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Dalibor Ilić i zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Kostolac, Rajko Božić.

 

 

Prvo mesto za najlepši štand osvojio je Ivan Đorđević iz Rače Kragujevačke, koji je kao nagradu dobio besplatno učešće na predstojećem Festivalu cveća u Požarevcu. Drugo mesto pripalo je Marku Živuloviću iz Rače Kragujevačke, a treće mesto osvojio je Bojan Milošević iz Kusića. Svim učesnicima festivala uručene su zahvalnice, a nagrađenima su dodeljeni pehari. 

U kulturno umetničkom programu učestvovali su Kulturno umetničko društvo „Kostolac“ i Baletski studio „Amadeus“ Požarevac – Odeljenje u Kostolcu.

 

Festival ima za cilj razvijanje kulture življenja i podizanje svesti za uređenje zelenih površina i domova“ – rekla je direktorka Kulturno – sportskog centra „Kostolac“ , Jelena Šamanc zahvalivši se svim učesnicima III Festivala cveća i svim posetiocima sa željom da se naredni četvrti Festival cveća još masovnije poseti i da postane brend kostolačke opštine.

 

 

Velika ponuda doprinela je i da cene budu niže čime je sugrađanima omogućeno da na jednom mestu odaberu sadnice za svoje vrtove, terase i bašte. Svi izlagači zadovoljni su prodajom svojih proizvoda, a mnogobrojni posetioci su dokaz da je treći Festival cveća bio više nego uspešan.

Pored štandova sa cvećem na izložbeno prodajnoj manifestaciji našli su se i prodajni štandovi sa grnčarijom, slatkišima, umetničkim slikama, izloženi su bili i štandovi sa dekoracijama za baštu, štand UGOOIR-a Kostolac na kome su se nasli proizvodi vrednih ruku clanica, „Sekcije za rucne radove“, kao i štand Ekološkog društva „Zora“ iz Kostolca koje uvek pruža podršku ovakvim manifestacijama.

Organizator III Festivala cveća je Kulturno sportski centar „Kostolac“ , pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, a veliki doprinos u organizaciji manifestacije dale su Turistička organizacija Grada Požarevca i Turistička organizacija Veliko Gradište.

na kome su se nasli proizvodi vrednih ruku clanica, „Sekcije za rucne radove.“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!