„Kolubara Metal“ u Kostolcu

Vraćaju mašine iz „penzije“

Problemi su slični u „Kolubari“ i „Kostolcu“ kada je u pitanju održavanje rudarske mehanizacije i saradnja je obostrano korisna

Tradicionalno dobri odnosi rudarskog dela EPS-ovog ogranka „TE-KO Kostolac“ i kolega iz Rudarskog basena „Kolubara“ učvršćeni su poslovno-tehničkom saradnjom sa „Kolubara Metalom“, firmom za projektovanje, proizvodnju, montažu i održavanje rudarske i energetske opreme iz Vreoca. To pokazuje nekoliko tehnički složenih poslova, realizovanih prethodnih godina.

 

 

Polovinom oktobra 2016. za potrebe Rudarskog basena „Kolubara“, „Kostolac“ je ustupio odlagač ARsB 3000, koji je radio na Površinskom kopu „Ćirikovac“ – rekao je Ivan Tašić, direktor Direkcije za proizvodnju uglja u „TE-KO Kostolac“.Zaposleni „Kolubara Metala“ su, uz našu pomoć, demontirali i preselili odlagač i umesto u „penziju“ vratili ga na posao. Nakon revitalizacije i ponovne montaže, mašina je nastavila svoj eksploatacioni vek u „Kolubari“. 
Uspešna saradnja nastavljena je iste godine angažovanjem kolega iz Lazarevca za zamenu reduktora radnog točka na bageru SRs 2000/28/3 na kopu „Drmno“.
– U saradnji sa „Kolubara Metalom“, prošle godine remotovana su tri dreglajn bagera, a početkom ove godine završen je remont i četvrtog bagera ovakvog tipa – kaže Zoran Stojković, šef Sektora mašinskog održavanja na kopu „Drmno“.

Pred kraj prošle godine, dodaje Stojković, uspešno su okončani tehnički zahtevni poslovi na rekonstrukciji ležaja okreta gornje gradnje bagera SchRs 800, najznačajnijeg bagera na ugljenom sistemu kopa „Drmno“.

Problemi su slični u „Kolubari“ i „Kostolcu“ kada je u pitanju održavanje rudarske mehanizacije – rekao je Zoran Marković, šef specijalizovane ekipe za remont bagera dreglajn „Kolubare Metal“, i dodao da je saradnja sa kolegama iz „Kostolca“ obostrano korisna.

– Prilika da razmenjujemo iskustva je dobra za sve. Imajući u vidu da smo svi deo EPS-a, želja nas koji se bavimo održavanjem je da mašine rade pouzdano, kvalitetno i sigurno, da bi ljudi iz proizvodnje ostvarili planove. Kolege su nas dobro prihvatile, baš onako kako se to od domaćina i očekuje. Logistička podrška je maksimalna, tako da je pravo zadovoljstvo raditi i sarađivati sa kolegama iz „Kostolca“ – istakao je Marković.

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!