Kazne za napadače na radnike EPS- a

EPS osuđuje brutalni napad na zaposlenog „EPS Distribucije“ u Lazarevcu

 

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ najoštrije osuđuje napad na Dejana Ivkovića, radnika „EPS Distribucije“ u Lazarevcu, koji obavljajući redovni posao u subotu 31. marta zadobio telesne povrede kada ga je fizički napao nasilnik Dejan Radovanović. Napad se dogodio u neposrednoj blizini trafostanice 10/0,4 kV „Crne međe“, odnosno pri pokušaju napadača da uđe u trafostanicu dok je zaposleni Ivković radio na otklanjanju kvara. Napadač, koji je pesnicama brutalno udarao Ivkovića, identifikovan je i priveden u policijsku stanicu u Lazarevcu. Povređeni radnik prebačen je u Urgentni centar, gde su konstatovane telesne povrede.

U ovom incidentu oštećen je i službeni automobil „EPS Distribucije“. Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su izašle na teren, a protiv napadača podneta je krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zahvaljujemo policiji koja preduzima mere protiv napadača na radnike EPS-a, kao i na sveobuhvatnoj saradnji sa MUP Srbije.

Zaposleni u „Elektroprivredi Srbije“ prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi fizičkim i verbalnim napadima, vređanjima… Zato je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ od Vlade Srbije zatražilo izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima. EPS će zatražiti i izmene zakona kojima će se precizirati strože kazna za one zaposlene u EPS-u koji zloupotrebljavaju svoj položaj i omogućavaju krađe, saopštavaju iz Sektora za odnose s javnošću JP EPS.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!