Izvedena pokazna vežba u TE „Kostolac B“

 

 

Primena pravila i procedura u Termoelektrani „Kostolac B“ prilikom delovanja u akcidentnim situacijama još jednom je utvrđena izvođenjem vežbe postupanja prilikom pada i pucanja bureta sa hidrazin-hidratom.

 

 

Pokaznu vežbu izveli su zaposleni iz operativno-tehničke pripreme magacina za prijem opasnih materija, pripadnici vatrogasne jedinice „TE-KO Kostolac“ i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Požarevca. Vežba se odnosila na pad i pucanje bureta prilikom istovara s kamiona ispred magacina za prijem opasnih materija.

Prisutni su bili nadležni inspektor, predstavnici službi za protivpožarnu zaštitu, za upravljanje zaštitom životne sredine, bezbednosti i zdravlja radnika na radu i Sektora za rizike kostolačkog ogranka EPS-a, predstavnici Sektora za vanredne situacije iz Požarevca, vatrogasne službe u Kostolcu, zdravstveni radnici i zaposleni za prijem opasnih materija iz TE „Kostolac B“.

 

Akcionim planom Službe za upravljanje zaštitom životne sredine i Službe bezbednosti i zdravlja radnika na radu predviđene su brojne aktivnosti, među kojima su i one koje se odnose na postupanje u kriznim i akcidentnim situacijama. Cilj vežbe je provera i stalno uvežbavanje primene pravila i procedura prilikom delovanja u ovakvim situacijama.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!