Dva nova aparata za pregled trudnica u Domu zdravlja u Kostolcu

 

Gradska opština Kostolac i grad Požarevac u saradnji sa Domom zdravlja Požarevac donirali su dva nova aparata za trudnice i bebe kostolačkom Domu zdravlja, odnosno Službi za zdravstvenu zaštitu žena. Jedan je CTG aparat kojim se registruju srčani tonovi ploda, uz registrovanje postojanja materičnih kontrakcija, dok je drugi  ACUSON NX3 aparat najnovije tehnologije i koji predstavlja sam vrh na tržištu ultrazvuka.

 

Direktor Doma zdravlja Požarevac, Dragan Rakić istakao je da je jedan od strateških ciljeva u radu Doma zdravlja Požarevac dobra saradnja sa lokalnim samoupravama grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac, koja će doprineti da se zahvaljujući sredstvima iz budžeta obezbede novi aparati koji će znatno doprineti poboljšanju nivoa zdravstvenih usluga.

 

 

Dr Borka Šutović, rukovodilac kostolačkog Doma zdravlja, ovom prilikom izrazila je zahvalnost na ovoj značajnoj donaciji.

Unapređenju kvaliteta rada pridaje se veliki značaj u Domu zdravlja, naglasila je dr Tamara Seke, spec. ginekologije i akušerstva. Ona je istakla da se na godišnjem nivou pregleda između 4500 do 5000 pacijentkinja sa teritorije Gradske opštine Kostolac, dok na mesečnom nivou na pregled dođe oko 100 trudnica.

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić, najavio je nastavak akcije opremanja Doma zdravlja. „Trudićemo se da saslušamo potrebe zaposlenih u Domu zdravlja Kostolac, kako bi dalje u saradnji sa gradom Požarevcem i požarevačkim Domom zdravlja nastavili sa opremanjem prostorija novim aparatima. I dalje ćemo raditi na rešavanju imovinsko – pravnih odnosa zemljišta na kome se nalazi kostolački Dom zdravlja, a nismo odustali ni od izrade projektne dokumentacije za izgradnju novog Doma zdravlja, što predstavlja komplikovan proces, ali ćemo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom nastojati da Kostolac dobije ono što zaslužuje“ .

Izrazivši zahvalnost gradu Požarevcu, Domu zdravlja Požarevac i lokalnoj samoupravi Gradske opštine Kostolac, koji brinu o svim Kostolčanima, a posebno o Kostolčankama, Serdžo Krstanoski je dodao da se nada da će se tako dobra saradnja nastaviti i u 2018. godini kako bi se još više investiralo u primarnu zdravstvenu zaštitu.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!