Održana izložba domaće radinosti „Zlatne ruke“

 

Povodom obeležavanja Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a u susret novogodišnjim praznicima, 14. decembra, od 14 do 20 časova, u holu Doma kulture u Kostolcu, održana je izložba domaće radinosti pod nazivom „Zlatne ruke“ . Izložbu je organizovalo Udruženje Gradske opštinske organizacije invalida rada Kostolac, uz podršku Gradske opštine Kostolac i Kulturno – sportskog centra „Kostolac“ .

 

Bogata i sadržajna izložba imala je takmičarski karakter, a pored diploma koje su uručene najboljima, dodeljivane su i zahvalnice svim učesnicima.

 

Stručni tim koji je bio zadužen za realizaciju izložbe činili su Bojka Aleksić, Svetlana Ristić i Slađana Milić.

 

Komisija za ocenu radova bila je u sledećem sastavu: predsednik Udruženja likovnih stvaralaca „SPEKTAR“ Snežana Milošević, predsednik UGOOIR Kostolac Dobrivoje Bošković i Mira Radinović.

 

Prvo mesto po oceni komisije zauzela je Bosiljka Miladinović, drugo mesto pripalo je Vukosavi Jović, a na trećem našla se Bisenija Milošević.

 

Posetioci izložbe bili su oduševljeni rukotvorinama, vrednih ruku domaćica odnosno učesnica izložbe, koje su još jednom dokazale da domaća radinost nije zaboravljena i da organizovanjem ovakvih izložbi čuvamo našu tradiciju i baštinu predaka.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!