Ministar Đorđevic u poseti Kostolcu

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević boravio je danas u Kostolcu. Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić i gradonačelnik grada Požarevca sa svojim saradnicima, srdačno su dočekali delegaciju ministarstva, priredivši im svečani prijem u prostorijama Gradske opštine Kostolac. Reč je o prvoj zvaničnoj poseti ministra Đorđevića Kostolcu, a glavni povod je otvaranje Kancelarije Centra za socijalni rad.

 

Tom prilikom potpisan je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između Gradske opštine Kostolac i Centra socijalni rad u Požarevcu. Ugovor su potpisali predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić i direktorka Centra za socijalni rad u Požarevcu, Tatjana Rajić.

 

Otvaranje Kancelarije Centra za socijalni rad u Kostolcu, primer je dobre saradnje lokalne samouprave i Centra za socijalni rad koji treba da slede ostale lokalne samouprave. „Naš zadatak u narednom periodu jeste da obezbedimo da Centri za socijalni rad izgledaju moderno i  funkcionalno kako bi zaposleni mogli na najbolji mogući način da pružaju neophodnu pomoć svim građanima“ -rekao je ministar Zoran Đorđević dodajući da će Vlada Republike Srbije zajedno sa lokalnim samoupravama u narednom periodu doneti plan, koji će obezbediti još bolje uslove za funkcionisanje centara za socijalni rad.

 

 

 

 

„Otvaranjem Kancelarije Centra za socijalni rad u Kostolcu, napravljen je iskorak u dostupnosti usluga socijalne zaštite korisnicima koji dolaze iz najugroženijih i najosetljivijih grupa“ – rekla je između ostalog direktorka Centra za socijalni rad u Požarevcu, Tatjana Rajić naglasivši da od 6500 hiljada aktivnih korisnika ove ustanove, čak 1100 dolazi iz Kostolca.

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić je rekao da je otvaranje Odeljenja Centra za socijalni rad izuzetno važno za građane Kostolca, jer će sada moći svoja prava iz oblasti socijalne zaštite da ostvare na jednom mestu, bez potrebe da odlaze u Požarevac. Samim tim, ovo je  još samo jedan od načina kojima lokalna samouprava nastoji da približi sve usluge građanima.

 

Prostorije kostolačkog Odeljenja Centra za socijalni rad, nalaze se u ulici Trg bratstva i jedinstva preko puta pošte. Otvaranjem Odeljenja Centra za socijalni rad u Kostolcu omogućeno je da svi građani sa teritorije Gradske opštine Kostolac koriste usluge ove ustanove, čija je delatnost socijalna zaštita, socijalni rad i porodično pravna-zaštita.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!