“ Čajanka sa knjigom“ povodom Međunarodnog dana čaja

Biblioteka u Kostolcu, ogranak Narodne biblioteke „Ilija M.Petrović“ Požarevac, povodom Međunarodnog dana čaja organizuje “ Čajanku sa knjigom“ .
Literalno druženje zavičajnih pisaca, održaće se 15. 12. 2017. godine sa početkom u 18 časova. Očekuje vas divno veče uz čaj, kolačiće, poeziju, prozu i muziku. Ulaz je slobodan.

Tema ovogodišnje Čajanke je „Iz Pariza s ljubavlju“ . U okviru čajanke biće prikazana i filmska projekcija o Parizu, gradu kulture, umetnosti i ljubavi.

 

Čajanka sa knjigom je zapravo nastavak tradicije koju su pre dosta godina, u kostolačkoj biblioteci, pokrenule bibliotekarke Slavica​ Pejović i Slobodanka – ​​Cuka​ Trajković, a prošle godine obnovila Renata Minić, rukovodilac Biblioteke u Kostolcu. Obnavljanje Čajanke ima za cilj da se zavičajnim piscima ​pruži prilika da se što češće okupljaju u biblioteci i predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima.

 

Međunarodni dan čaja obeležava se širom sveta 15. decembra, ali taj datum je za Kostolčane od velikog značaja, jer je 1953. godine, na taj dan osnovana Biblioteka u Kostolcu.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!