Književno veče Jelene Bačić Alimpić

 

U četvrtak, 7. decembra, sa početkom u 20 časova, u Domu kulture u Kostolcu, održaće se književno veče novinarke i književnice, Jelene Bačić Alimpić.

 

Jelena je radila kao novinar, autor dokumentarnih emisija, urednik i voditelj. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu.

Autorka je romana „Ringišpil“ , „Pismo gospođe Vilme“ , „Poslednje proleće u Parizu“ , trilogije koja nosi naziv „Kazna za greh“, kao i romana „Nigde te nema“ .

 

 

 

Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik.

 

Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu „Color Press Group“. Od 2002. godine do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na Televiziji Pink.

 

Književno veče jedne od najznačajnijih spisateljica u Srbiji, organizuje Kulturno sportski centar „Kostolac“, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac. 

 

Cena ulaznice je 100 dinara.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!