Završen turnir u malom fudbalu za učenike osnovne škole

 

U okviru novog projekta Kulturno sportskog centra „Kostolac“, a sve u cilju promocije školskog sporta, od 3. novembra ponedeljkom, sredom i petkom u terminu od 13-14 sati, učenici svih razreda O. Š. „Jovan Cvijić“ Kostolac imaju priliku da učestvuju u raznim turnirima koji se održavaju u Sportskoj hali u Kostolcu.

 

Prema rečima Jelene Šamanc, direktorke Kulturno sportskog centra „Kostolac“ ova sportska manifestacija održava se u okviru projekta  „Festival sporta – sport za mlade“ , a glavni cilj je popularizacija fizičke aktivnosti i sporta kod mladih.

 

Turnir u malom fudbalu za učenike sedmog i osmog razreda, završen je u sredu 22. novembra, a najboljima je predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić uručio medalje, izrazivši zadovoljstvo što je veliki broj dece bio zainteresovan da učestvuje i pokaže sportski duh.

 

 

Na turniru u malom fudbalu učestvovalo je 10 ekipa sa ukupno 77 igrača. Takmičenje su otvorile ekipe odeljenja 8-3 i 8-4. Uspešniji su bili igrači iz 8-3 i ubedljivo slavili – rezultatom 6:1. U drugoj utakmici 8-1 je pobedila 7-3 sa 5:0. Turnir je nastavljen 6. novembra, duelom u kome je ekipa 7-1 savladala vršnjake iz 7-2 – rezultatom 3:0. U drugoj utakmici, odigranoj tog dana, 7-5 je trijumfovalo sa 3:1. Dva dana kasnije učenici osmog razreda su odmerili snage. Odeljenje 8-2 je na lak način došlo do pobede protiv 8-6 – rezultatom 7:0. U poslednjoj utakmici u ovom kolu 8-3 je minimalnim rezultatom (1:0) savladalo 8/1.

 

U prvo polufinale su se plasirale ekipe 7-1 i 8-3. Osmaci su bili uspešniji i došli do završnice, finalnog duela u kome su ih čekali vršnjaci iz 8-2. Nakon neizvesne utakmice ekipa 8-3 je u finalu slavila – rezultatom 1:0, tako da je zasluženo osvojila prvo mesto zlatnu medalju. Drugo mesto je osvojilo odeljenje 8-2, a takmičenje je na trećem mestu završila ekipa 7-1. Za najboljeg igrača ovogodišnjeg školskog turnira proglašen je Dušan Perić.

 

Ceo novembar i decembar biće obeležen turnirima. U toku je  turnir u mini rukometu u kome učestvuju učenici petog i šestog razreda. Školarci od šestog do osmog razreda učestvovaće na košarkaškom turniru, a nisu zaboravljeni ni najmlađi, odnosno učenici nižih razreda. Najstariji među njima, četvrtaci, takmičiće se na turniru u disciplini „između dve vatre“, a učenici od prvog do trećeg razreda nadmetaće se na Malim olimpijskim igricama, prelaženju poligona pokazivanjem spretnosti i brzine.

 

Svi turniri se organiziju u saradnji sa O. Š. „Jovan Cvijić“ Kostolac, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, u cilju promocije školskog sporta koji ima važnu ulogu u uključivanju učenika u proces aktivnog bavljenja sportom, ali i stvaranju zdravih životnih navika kod dece. 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!