Predstavljen novi roman Dušana Stojanovića

 

U okviru manifestacije „Novembarski dani kulture“ , u sredu 22. novembra 2017. godine, u Biblioteci u Kostolcu, ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, održalo se nesvakidašnje književno veče na kome je mladi pisac, scenarista i kompozitor Dušan Stojanović, pored svoje poezije, po kojoj je izuzetno poznat, predstavio i svoj novi roman o Zoranu Radmiloviću „Život iza zavese“.

 

„Život iza zavese“ zasnovan je na Radmilovićevom životu i napisan je u prvom licu. Mladi pisac kaže da je tako pisan jer je posle prvobitne ideje da napiše monodramu o Radmiloviću, shvatio da se samo tako može preskočiti ona tanka, ali prisutna granica otuđenosti.

 

O saradnji sa poznatim glumcima, piscima i muzičarima, o nepoznatim detaljima iz njihovog života, o tome kako je pisac došao do ideje da iz ugla našeg poznatot glumca, Zorana Radmilovića, napiše knjigu „Život iza zavese“ – vodio se razgovor u Biblioteci u Kostolcu skoro puna dva sata. Uz glas Petra Kralja, Petra Božovića, Žarka Lauševića, Nebojše Glogovca, Dušanova poezija i proza zvuče kao da su proizašle iz pera nekog ko broji puno više godina i iskustva.

 

Veče je održano u organizaciji Biblioteke u Kostolcu, Odeljenja Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac i Kulturno-sportskog centra Kostolac.

 

 

 

 

Nisu godine i iskustvo uvek ti koji presuđuju o kvalitetu nekog autora. Ponekad, talenat se ispolji i kod veoma mladih ljudi i kao magnet, privuče druge svojim kvalitetom. Internet dopušta slobodu mladim ljudima, da se izraze i dotaknu svojim delom tuđe duše. Stare duše u mladom telu, koje imaju šta reći.

 

Dušan Stojanović

Rođen je u Beogradu 19. avgusta 1984. godine. Školovao se u Beogradu (Saobraćajno-tehnička škola), pisanje i kreativno stvaralašvo učio kod Borisava Đorđevića, Matije Bećkovića i Petra Kralja. Bavio se slikarstvom, kompjuterskim dizajnom, komponovanjem filmske muzike. Piše pesme, romane, scenarije za film, bajke za decu i pozorišne drame. Prvu zbirku pesama „Balkanski rokenrol“ objavio je 2010. godine. Bavi se i novinarstvom, objavljivao je tekstove u listovima: Blic, 24 sata i Danas.

 

Režirao je filmove:

 

„Stazom slonova“ omaž Petru Kralju (2011)
„Život iza zavese“ o Zoranu Radmiloviću (2016)
„Svetionik kroz maglu ravnice“ o Drašku Ređepu (2016)

 

Pesme Dušana Stojanovića recitovali su naši najpoznatiji glumci i pesnici: Petar Kralj, Žarko Laušević, Petar Božović, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Nikola Đuričko, Borisav Đorđević, Matija Bećković, Borivoje Todorović, Srboljub Milin, Miljan Prljeta, Jelena Petrović, Marko Mrđenović, Arsen Dedić, Dragan Nikolić.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!