Ogranak „TE–KO Kostolac“: Dobijen sertifikat iz oblasti zaštite životne sredine

 

Ogranak  „TE–KO Kostolac“, uspešno je prošao reviziju standarda upravljanja zaštitom životne sredine i bezbednosti na radu. Proveru su sproveli zaposleni iz firme SGS iz Beograda, koji su zaključili da neusaglašenosti nisu utvrđene, a s obzirom na visok nivo integracije sistema menadžmenta u ogranku „TE–KO Kostolac“, preporučeno je da se sertifikat produži.

 

 

Predmet sertifikacije bili su proizvodnja električne energije, toplotne energije i uglja.

 

Urađene su dve eksterne provere. Na prvom mestu resertifikaciona za Sistem menadžmenta životnom sredinom (EMS), prema novoj reviziji standarda ISO 14001:2015, koji definiše zahteve za upravljanje zaštitom životne sredine, a čija se suština sastoji u promociji zaštite životne sredine i prevenciji zagađivanja, a sve u cilju uspostavljanja ravnoteže sa  društveno ekonomskim potrebama. Druga provera, Sistem menadžmenta zdravljem i bezbednošću na radu (OHMS), bila je nadzorna i odnosila se na zaštitu zdravlja i bezbednosti na radu.

 

 

Tim za proveru dao je preporuku da se programi za realizaciju ciljeva OHSAS uspostave prema organizacionim jedinicama, sa konkretnim aktivnostima uzimajući u obzir specifičnosti svake lokacije. Takođe, preporuka je da se preispita rok za realizaciju mere poboljšanja IMS – izmena procedure za praćenje primene mera bezbednosti i zdravlja na radu, kao i da se u narednom periodu putem odgovarajuće komunikacije svih linija rukovođenja, sa zaposlenima dalje radi na podizanju svesti za primenu mera za bezbedan i zdrav rad.

 

Reviziju standarda upravljanja zaštitom životne sredine i bezbednosti na radu, Ogranak „TE–KO Kostolac“, uspešno je prošao, što je pokazatelj sigurne i bolje budućnosti.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!