Kostolac pokazao da je grad sporta: Uspešan 1. polumaraton

 

 

U Kostolcu je 30. septembra održan prvi polumaraton „Trka legionara“ , na kojem je učešće uzelo nekoliko stotina takmičara. Sasvim je sigurno da je Kostolac ponovo pokazao da je grad sporta, s obzirom na veliki broj prijavljenih učesnika i odličnu organizaciju prilikom održavanja ove sportske manifestacije.

 

Atletska Srbija je 30. septembra, sada se to sa sigurnošću može reći, dobila još jednu kvalitetnu dugoprugašku manifestaciju, koja će verujemo postati tradicionalna.

 

Polumaraton je startovao u centru Kostolca, a nakon 21 pretrčanog kilometra ulicama rudarskog grada i Starog Kostolca cilj je bio u popularnom Arheološkom parku „Viminacijum“. Za „Trku legionara“ je bilo prijavljeno 237 takmičara iz cele Srbije. Najuspešnija u ženskoj konkurenciji bila je Aleksandra Marinkov, koja je stigla na cilj sa rekordom staze (1:30:14). Trku je na drugoj poziciji završila Danijela Cvetković, dok je treća bila Jelisaveta Jovičić. Pobednik u muškoj konkurenciji je Nenad Živković (1:17:55), drugi je bio Zoran Radičanin (1:22:42), a treći je kroz cilj prošao Novica Stojanović (1:23:07). Na kraju „Trke legionara“ specijalne nagrade dobili su nastariji i najmlađi učesnik – Lazar Sekulić (70 godina) i Srećko Stojadinović (17 godina).

 

 

 

 

Kostolački polumaraton su upotpunile i dve prateće trke. Prva je bila „Trka slatkiša“, u kojoj se 50 mališana iz vrtića nadmetalo na stazi dugoj 100 metara. Najbrža devojčica je bila Staša Maksić, a pobednik u konkurenciji dečaka Bogdan Đokić.

 

U „Trci zadovoljstva“, u kojoj su se na stazi dugoj pet kilometara mogli takmičiti svi ljubitelji trčanja, bilo je 59 učesnika. Najuspešnija u ženskoj konkurenciji je bila Stefana Cerovina, trku je na drugom mestu završila Nevena Andrejić, a na trećem Jelena Kostić. Stazu dugu pet kilometara u muškoj konkurenciji najbrže je pretrčao Dejan Španović, drugi je kroz cilj prošao Zoran Manojlović, a treći Luka Jovanović (Ivan Petrović).

 

Prvi Kostolački polumaraton organizovali su Gradska opština Kostolac, Kulturno – sportski centar „Kostolac“ i Sportsko udruženje „Maraton tim Požarevac“. Uz rad i zalaganje organizacionog odbora, veliki doprinos uspehu „Trke legionara“ dalo je i stotinak volontera, 75 licenciranih redara i 30 različitih sponzora.

 

Opšti utisak svih trkača sa 1. Kostolačkog polumaratona je jako pozitivan. Pored veoma dobre organizacije, učesnici polumaratona su bili oduševljeni zahtevnom stazom, kao i velikom podrškom samih Kostolčana koji su ih bodrili.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!