Fantastično veče u Biblioteci sa Jelicom Greganović

 

U Biblioteci u Kostolcu održano je književno veče Jelice Greganović, naše poznate novinarke, književnice i blogerke. Tom prilikom predstavljena je zbirka priča „Zovem se mama“ , koju je objavila izdavačka kuća “ Laguna “ . Knjiga predstavlja priručnik za roditelje i puna je anegdota i trenutaka iz kojih može svako da se prepozna u raznoraznim svakodnevnim situacijama u sopstvenim porodicama.

 

Prema rečima spisateljice priče iz knjige nisu savetodavne, one su samo deljenje iskustava koje svi roditelji imaju, ali o njima retko pričaju jer se boje da ne ispadnu nesposobni i loši roditelji u očima stručnjaka i onih roditelja čija su deca mnogo bolja.

 

 

Premijerno u Biblioteci u Kostolcu, predstavljena je i nova knjiga Jelice Greganović – Zovem se mama 2 i čitani su delovi iz nje.

 

 

Književno veče, koje je održano u organizacij​i Kulturno-sportskog centra Kostolac i Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac (Odeljenje Kostolac), proteklo je uz razgovor o njenim knjigama, o roditeljstvu i odrastanju dece, o vaspitanju, o kućnim ljubimcima, o blogerima, o sadašnjoj situaciji na književnoj sceni, o njenom radu na televiziji i prijateljstvu sa novinarkom Goricom Nešović.

 

 

Jelica Greganović, najčitanija je srpska blogerka i važi za najduhovitiju našu književnicu Novinarstvom se bavi od 1984. godine, jedan je od osnivača Radija B92 i prva urednica njegove informativne redakcije. Do sada je pisala ili piše za B92, Vreme, NIN, Studio B, Ekonomist, Bankar, Roditelj i Dete, Elle, Šumadija Press, Politikin Zabavnik…

 

Sva njena dela imaju i po nekoliko reizdanja. Udata je, ima troje dece i promenljivi broj kućnih ljubimaca. Samokritična, duhovita na svoj račun, za junake svojih priča uzela je svoje najmilije i svi oni žive pod pretnjom: „Ko ne bude dobar, završiće u knjizi!

 

Objavila je osam zbirki kratkih, humorističkih priča: Priči nikad kraja, Samo da ti kažem, Od reči do reči, Ispod sedmog neba, Ljubav i druge sitnice, Osmeh za svaki dan, Zovem se Mama i Zovem se Mama 2. Ilustracije za njene knjige radio je naš poznati ilustrator Dobrosav Bob Živković.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!