Završen Turnir u basketu 3×3

 

Turnir u basketu 3×3, koji je održan 18. i 19. avgusta na terenima za male sportove iza Sportske hale u Kostolcu, okupio je veliki broj timova, ali i brojne ljubitelje košarke koji su uživali u majstorijama svojih favorita. Takmičenje je organizovao Kulturno – sportski centar “ Kostolac “ , uz podršku Košarkaškog kluba „Požarevac“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

 

Turnir je organizovan u muškoj konkurenciji, u tri kategorije – pioniri, juniori i seniori. U dve mlađe uzrasne kategorije nastupilo je po četiri, a kod seniora 14 ekipa. Prvo mesto u kategoriji pionira zauzela je ekipa „SIM brigada“ iz Požarevca, koja je u finalnoj utakmici pobedila ekipu „Buđavci“ – rezultatom 8:6. Za najboljeg igrača (MVP) u ovoj konkurenciji proglašen je Ilija Mirković iz pobedničke ekipe. Najbolja ekipa u konkurenciji juniora je „Bijem ženu“ iz Požarevca, koja je u odlučujućoj utakmici savladala ekipu „Gmaz“ – rezultatom 8:4. Priznanje za najboljeg igrača (MVP) na turniru juniora dobio je Lazar Marković.

 

U seniorskoj konkurenciji bilo je prijavljeno 14 ekipa, koje su u prvoj fazi bile raspoređene u četiri grupe. U finalu su se sastala dva najbolja tima – „Kod Galeta“, za koji su nastupali Ivan Stefanović, Darko Rnić, Đorđe Ćirić i Mladen Stojanović i „Everest“, čije su boje branili Milan Išljamović, Miloš Đorđević, Kosta Ognjanović i Nikola Bigović. Do trijumfa je stigla ekipa „Kod Galeta“ – rezultatom 18:12, a za najboljeg igrača (MVP) seniorskog turnira proglašen je Darko Rnić, član pobedničkog sastava.

 

Na turniru u basketu 3×3 u Kostolcu, koji je obeležila odlična organizacija, održano je i nezaobilazno takmičenje u šutiranju trojki. Pobednik je bio Nikola Bigović iz ekipe „Everest“.

 

Konačan plasman u kategoriji seniora

„Kod Galeta“
„Everest“
„Direkcija za omladinu i sport“
„The Kiosk“
„Missy Sippy“
„Sindikat Autotransport“
„Lazzaro“
„Tehno centar“
„Galaktikosi“
„Dr Greenthumb“
„Tune Squad“
„ABC“

Ekipe „Kazino favorit“ i „Divlji zapad“ ostale su bez plasmana.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!