„Mlavski kotlić“ najveće takmičenje u Srbiji

 

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Mlavski kotlić“ u organizaciji Gradske opštine Kostolac i Mesne zajednice Stari Kostolac, a u saradnji sa Kulturno sportskim centrom “ Kostolac“ , održano je 1. avgusta u Starom Kostolcu. Za titulu najbolje spremljene čorbe borila se 161 ekipa sa teritorije Braničevskog okruga i šire.

 

Prvo mesto, po oceni žirija, osvojio je Nikola Jovanović iz Starog Kostolca, drugo mesto Zoran Cvejić iz Drmna i treće mesto Ljubiša Avramović iz Kostolca. Bogate nagrade, pehare i diplome organizatori su obezbedili i za najlepšu kuvaricu, najstarijeg i najmlađeg kuvara riblje čorbe. Titulu najlepše kuvarice ponela je Ivana Cvejić, za najstarijeg kuvara izabrana je Dobrila Domošljan iz Deliblata, dok je za najmlađeg izabran Andreja Bogosavljević.

 

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Stari Kostolac Marija Jankovića „Mlavski kotlić“ je ove godine po rekordnom broju prijavljenih učesnika najveća manifestacija ovakvog tipa u Srbiji, što je pokazatelj da se sav uložen trud isplatio.

 

 

 

 

Starokostolčani su se i ovog puta pokazali kao odlični domaćini i organizatori. Pored dobrovoljnog davanja krvi, brzopoteznog turnira u šahu, organizovane su izložbe meda i pčelinjih poizvoda, ribolovačkog pribora, domaće radinosti, vina, suvenira iz „Viminacijuma“ i etno eksponata. Ove godine održano je i takmičenje u pecanju na plovak za decu od 7 do 14 godina. Prvo mesto osvojila je Ana Alavanja, drugo mesto pripalo je Savi Staniću, a treće Dunji Janković.

 

Organizator takmičenja “ Mlavski kotlić 2017 “ Dejan Alavanja istakao je veliko zadovoljstvo s obzirom na veliku posećenost manifestacije. „Ove godine obezbeđeno je dosta nagrada za takmičare. Za prva tri mesta nagrade su kotlići i tronošci, a uz njih idu večere, punjenje auto klima, pčelinji proizvodi i još drugih vrednih nagrada“ rekao je Alavanja dodavši da se nada da će manifestacija u narednim godinama postati brend našeg kraja.

 

Celodnevni program obogaćen je nastupom kulturno -umetničkih društava iz Starog Kostolca, Bubušinca i Klenovnika, a nakon toga nastupio je naš poznati pevač narodne muzike Ljuba Lukić, koji se pobrinuo za dobro raspoloženje prisutnih. Pored rekordnog broja prijavljenih takmičara, koji su se nadmetali za titulu najbolje riblje čorbe, rekordan je i broj posetilaca manifestacije koja sledeće godine proslavlja jubilej, desetogodišnjicu postojanja.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!