Poziv na sastanak Ljubitelja fantastike: Večeras o knjigama i filmovima Stivena Kinga

 

Ljubitelji fantastike iz Kostolca redovno se sastaju (skoro) svakog petka u 18:30h u Biblioteci u Kostolcu. Sastanci su u većini slučajeva, tematski, tj. posvećeni određenoj temi. Do sada, su obrađivali različite žanrove fantastike, razgovarali o knjigama, filmovima i serijama, na različite teme (Istorija filmova fantastike; Urbane legende; Apokalipsa u knjigama, filmovima i serijama; Vile kroz različite mitologije; Magijski obredi različitih naroda; Zombiji u knjigama, filmovima i serijama; Roboti kroz knjige, serije i filmove fantastike; Upoređivanje popularne knjige R. R. Martina „Igra prestola“ i istoimene serije…)

 

Ljubitelji fantastike takođe organizuju različite prezentacije – o civilizaciji Naska, o Inkama, Majama, dvorcu grofa Drakule u Transilvaniji, o Atlantidi, Vinči, tajnim udruženjima, viteškim redovima.

 

  

 

Neki sastanci su prošli i u neformalnom druženju i razgovoru o pročitanim knjigama fantastike (čak i poneke druge), kao i o aktuelnim serijama i filmovima. A neki sastanci su prošli i u društvu naših poznatih pisaca (Miloš Petković, Nebojša Petković, Aleksandar Tešić). Takođe Ljubitelji fantastike započeli su i sa kreativnim pisanjem priča fantastike na zadatu temu.

 

Narednih nekoliko sastanaka, uvode se novine, pa će članovi obrađivati  lik i delo određenih pisaca fantastike, stranih i domaćih.

U petak, 5. maja, sa početkom u 18:30h, održaće se sastanak na temu: Delo Stivena Kinga kroz knjige i filmografiju. 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!