Stručni skup – Pametan grad “ Prvi dan u budućnosti „

Savez društava inžinjera i tehničara grada Požarevca i Nacionalna organizacija provajder pametnih gradova Srbije organizuju Stručni skup – Pametan grad “ Prvi dan u budućnosti “ , koji će se održati u petak, 7. aprila u Skupštinskoj sali grada Požarevca, sa početkom u 12 časova.

 

 

Prema rečima predsednika SDIT- a, Milutina Stankovića 2016. godina je za njih bila veoma uspešna, a njihova aktivnost zapažena. “ Pametan grad počinje sa aktivnostima na urbanizmu, na planiranju, upravljanju resursima kao što je električna energija, toplotna energija, na upravljanju sistemima za snabdevanje vodom i drugim energentima, saobraćajem i dr. Današnje informacione i telekomunikacione tehnike nam omogućavaju da sve te aktivnosti možemo da sprovedemo, a sutra ćemo imati priliku da čujemo eminentne profesore sa Mašinskog, Arhitektonskog fakulteta i vrhunske stručnjake iz Instituta “ Vinča “ – rekao je Stanković .

 

Moderator i urednik stručnog skupa, Zoran Bjelica je istakao da je Požarevac drugi grad u Srbiji koji ima čast da ugosti eksperte Tehničkih fakulteta iz Beograda i iz Instituta“ Vinča “ s obzirom da je prošle godine ekspertski tim održao prvu konferenciju na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

 

“ U uvodnom delu biće reči o prvom danu u budućnosti, kako on izgleda i koja je implementacija svih modernih tehnologija koje čine pametan grad. Vektori pametnog grada nisu elektronske naprave, već novi načini ponašanja i organizovanja“ – rekao je Zoran Bjelica.

 

Bjelica je dodao da će se na Stručnom skupu prikazati šta je u svetu trenutno aktuelno u načinu planiranja života i svega onoga što čini moderan i pametan grad.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!