Predsednik G.o. Kostolac i gradonačelnik Požarevca u obilasku pogona za proizvodnju proizvodnju šećerno pčelinjih pogača

 

Prostorije Udruženja pčelara Požarevac, namenjene za proizvodnju šećerno pčelinjih pogača, obišli su Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac, Bane Spasović, gradonačelnik grada Požarevca, predsednik Skupštine grada Požarevca, Bojan Ilić i drugi čelni ljudi Požarevca i Kostolca.

 

 

Pogon je smešten u domaćinstvu člana Udruženja pčelara Požarevac, Srđana Jovanova, u Starom Kostolcu i na raspolaganju je svim članovima udruženja.

Oprema je omogućila da se u odnosu na prošlogodišnju proizvodnju pčelinjih pogača, u težini od 2,5 tone, za 2 meseca ove godine proizvede 7 tona neophodne prehrane, koja je pritom vrhunskog kvaliteta.

 

Lokalna samouprava daje izuzetan doprinos za razvoj pčelarstva, pa je i ovog puta izdvojila značajna sredstva za realizaciju ovog projekta.

 

Prema rečima gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića oprema za proizvodnju šećerno pčelinjih pogača i proizvodnju invertnog sirupa za prehranu pčela iznosi oko 800.000 dinara. Inače sredstva za nabevku ove opreme dobijena su iz Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede grada Požarevca.

 

Spasović je ovom prilikom s obzirom na odličnu saradnju sa Udruženjem pčelara Požarevac, najavio nove projekte koji će se realizovati u skorije vreme, među kojima je otvaranje Turističko poslovnog kompleksa na prostoru Ljubičeva gde će biti Škola pčelarstva kao i soba za inhalaciju za plućne bolesnike i astmatičare.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!