Osmomartovski koncert KUD “ Kostolac „

 

 

U prepunoj sali Doma kulture u subotu, 11. marta održan je tradicionalni osmomartovski koncert Kulturno umetničkog društva “ Kostolac “  . Mame i ostale dame dočekivane su lepim poklonima koje su obezbedili Kulturno sportski centar “ Kostolac “ i Gradska opština Kostolac.

 

Koncert pod nazivom “ Koncert za mame i dame “ koji se organizuje već dvadeset i treću godinu za redom, prigodnim rečima otvorio je predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić čestitajući svim damama praznik 8. mart, Međunarodni Dan žena.

 

Na celovečernjem koncertu KUD-a „Kostolac“ učestvovale su sve selekcije folklornih ansambala kao i vokalni solisti i narodni orkestar. Dom kulture u Kostolcu bio je ispunjen velikim brojem  posetilaca koji su glasnim aplauzom pozdravljali svako izvođenje starih igara.

 

Kostolčani su  uživali u nastupima folklornih ansambala koji su pokazali raskoš i bogatstvo narodnih igara iz različitih krajeva Srbije, a opšti utisak je da se folklor voli i da se u našem kraju ta tradicija i dalje čuva.

 

Ove godine koncert je bio upotpunjen nastupom Baletskog studija “ Amadeus “ iz Požarevca ( izdvojenog odeljenja u Kostolcu ) čije su balerine osvojile zlatne medalje na nedavno održanim takmičenjima.

 

 

Tradicionalni osmomartovski koncert Kulturno umetničkog društva “ Kostolac “ organizovan je u saradnji sa Kulturno – sportskim centrom „Kostolac“ , a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!