PROMOCIJA KNJIGE “ PUŠKIN I SRBI „

 

U utorak, 21. februara 2017. godine, u prostorijama Biblioteke u Kostolcu biće održana promocija knjige “ PUŠKIN I SRBI “ Marine Vasić.

 

Gosti večeri biće Marina Vasić, Dragi Ivić i Branko Pražić. Promocija će biti održana u 18 sati.

 

Marina Vasić, profesor ruskog jezika, autor je mnogih naučnih radova i beletrističke literature vezane za Puškina i slovensku pismenost. Rođena je 1965. godine u Požarevcu, gde je završila Gimanziju, a potom studirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Diplomirala 1990. godine na grupi za ruski jezik i književnost. Radila kao profesor ruskog jezika u Kostolcu, a zatim od 1997-1999 u Mitrovačkoj gimnaziji u Sremskoj Mitrovici i osnovnoj školi u Erdeviku od 2011-2012. Pisanjem počinje da se bavi za vreme studiranja. Od 1991. godine učestvuje u radu književnog Ateljea pri Centru za kulturu u Požarevcu, uzima učešće na tribinama i književnim večerima, a takođe sarađuje u realizaciji pozorišne predstave “Krčma, poslednja šansa pre Ljubljane“. U Sremskoj Mitrovici bavila se amaterski glumom i režijom, a na smotri amaterskih pozorišta 1999. godine dobija nagradu za režiju predstave “Dobro jutro, lopovi“ i nagradu za scenski govor. Pisanjem se intenzivnije bavi od 2011. godine.

 

 

puc5a1kin-i-srbi-1

 

Promocija se održava u organizaciji Kulturno – sportskog centra “ Kostolac “ i Biblioteke u Kostolcu , a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!