Okrugli sto „Dostupnost sistema socijalne zaštite romskoj zajednici“ u Kostolcu

 

U Kostolcu je u ponedeljak 12. decembra u Domu omladine održan okrugli sto na temu „Dostupnost sistema socijalne zaštite romskoj zajednici“ . Okrugli sto je deo projekta „Podrška romskoj zajednici u korišćenju usluga sistema socijalne zaštite“, koji je finansijski podržala Vlada Republike Srbije – Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

 

20161212_131120 20161212_130653

 

Glavni cilj okruglog stola je skretanje pažnje da se pojačaju aktivnosti i mere za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, kao i da se razvije mehanizam praćenja, i da se uvedu nove inicijative za podršku kroz sistem socijalne zaštite.

Okrugli sto je realizovao  „Romski informativni centar“ u saradnji sa Udruženjem „Društvo Rom Kostolac“ .

 

20161212_130715 20161212_131147

 

Pored predsednika G.o. Kostolac, Ivana Savića okrugom stolu su prisustvovali, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, O.Š. “ Jovan Cvijić“ Kostolac, Doma zdravlja, Crvenog Krsta i predstavnici organizacija civilnog društva.

 

Predsednik G.o. Kostolac, Ivan Savić poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima okruglog stola, gostima i prisutnim građanima i tom prilikom istakao da je G.o. Kostolac prepoznala probleme sa kojima se Romi suočavaju osnovavši Kancelariju za romska pitanja. Predsednik je naveo da je sa direktorkom Centra za socijalni rad, Tatjanom Rajić imao sastanak na kome je zaključeno da se na teritoriji G.o. Kostolac otvori odeljenje Centra za socijalni rad kako bi se građanima sa teritorije G.o. Kostolac, pogotovu pripadnicima romske nacionalne manjine olakšao pristup i dostupnost informacijama. Ideja je podržana i od strane gradonačelnika Grada Požarevca Baneta Spasovića.

 

Snimak okruglog stola na temu  „Dostupnost sistema socijalne zaštite romskoj zajednici“ možete poslušati ovde:

 

 

https://soundcloud.com/user-372597328/okrugli-sto-121216

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!