Grad Požarevac dodelio Oktobarsku nagradu Centru za kulturu Kostolac

 

Povodom 15. oktobra Dana oslobođenja Grada Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu dodeljene su Oktobarske nagrade i povelje pojedincima, firmama i ustanovama  za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu. Među nagrađenima je i kostolački Centar za kulturu.

 

img_20161017_112720

Jelena Šamanc, direktorka Centra za kulturu je istakla da Centar za kulturu Kostolac postoji već pet godina, čini izuzetan napor i postiže izuzetne rezultate na planu unapređenja kulturnog života naših građana. Ona je dodala da na vrlo uspešan način objedinjuju komercijalne i profesionalne programe koji su neophodni za zadovoljavanje kulturnih potreba Kostolčana.

 

“ Imamo izuzetno uspešnu saradnju sa svim kulturnim i umetničkim udruženjima i zahvaljujući tome činimo jedan prelep kulturni milje u gradu. Zahvaljujem se Gradu Požarevcu koji je prepoznao naš rad i trud i dodelio nam Oktobarsku nagradu. Takođe se zahvaljujem svima koji su nam pomogli i koji su nas podržali svo ovo vreme – istakla je Šamanc.

 

Ona je tom prilikom najavila vrlo sadržajan program za mesec novembar – mesec kulture.

 

Od 3 – 6. novembra izložba “ Kostolac 2016″ koji su pripremili slikari iz ULSK “ Spektar“ , književno veče – predavanje će održati profesori sa Filološkog fakulteta iz Niša, predstava za decu “ Vinks i Spajdermen “ , “ Foto Safari “ , predstava “ Iza kulisa “ , Festival evergrin filmova, Izloža otvorenog srca i prijateljstva ULUK “ Art “ i za kraj predstava “ Prokletstvo “ amaterskog pozorišta Kastelum iz Kostolca.

 

 

Jelena ilić, član Veća G. o. Kostolac, zadužena za sport i kulturu je dodala da priznanje – Oktobarska nagrada Grada Požarevca ima dvostruku ulogu.

“ Izuzetna nam je čast da od ljudi koji su trenutno na čelu dobijemo ovakvu nagradu . Mi smo počastvovane , ali je vrlo obavezujuće za nas. Od sada moramo više da radimo i da se još više zalažemo za kulturu, a od sutra već i za sport i turizam u gradu. Nagrada će nam sigurno biti veći podsticaj za dalje angažovanje“- rekla je Jelena Ilić.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!