KОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СKУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

Данас је одржана конститутивна седница новог сазива Скупштине Градске општине Костолац. На дневном реду седнице, који је дефинисан у складу са Законом о локалним изборима и који је подразумевао тачке по којима се успостављају основне функције за рад највишег органа локалне власти, након локалних избора, између осталих било је потврђивање мандата одборника, избор председника и заменика председника Скупштине Градске општине Костолац, као и секретара Скупштине. Kонститутивном седницом до избора председника Скупштине, у складу са Пословником, председавао је најстарији одборник Драган Грубетић.

За председницу Скупштине Градске општине Костолац у новом сазиву изабрана је Милена Церовшек са листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОСТОЛАЦ СУТРА“, која је ту функцију обављала и у претходном мандату, заменик председнице Скупштине је Милан Ђаловић са листе „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОСТОЛАЦ СУТРА“, који је такође ту функцију обављао у претходном сазиву. За секретара Скупштине постављена је Слађана Петрушић, која је и раније обављала ту функцију.

Церовшек се том приликом захвалила одборницима што су јој поново указали поверење и обећала да ће и даље поштовати Закон, Статут и Пословник о раду Скупштине Градске општине Костолац.

Верификациони одбор потврдио је мандате 21 одборника Скупштине, који су присуствовали седници. Нов сазив Скупштине на основу изборних резултата локалних избора, одржаних 2. јуна 2024, чини 14 одборника листе Александар Вучић – Костолац сутра, 2 одборника са листе Група грађана „Костолцу и нашим селима припада више“, 2 одборника са листе Једина НАДА за Костолац – Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) , 1 одборник са листе Група грађана Искорак – др Звонко Благојевић – Мита Гаврилов, 1 одборник са листе БИРАМ БОРБУ – КОСТОЛАЦ (НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ – НАРОДНА СТРАНКА – НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ) и 1 одборник са листе СРБИЈА ЦЕНТАР – СРЦЕ.

На данашњој конститутивној седници Скупштине Градске општине Костолац формиране су две одборничке групе:

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОСТОЛАЦ СУТРА

Председник: Јелена Тошић

Заменик: Миладин Радомировић

ПОКС – БИРАМ БОРБУ

Председник: Иван Савић

Заменик: Вања Петровић

Као самостални одборници наступаће Мита Гаврилов са листе Група грађана „Искорак – др Звонко Благојевић – Мита Гаврилов“ и Арсеније Савић са листе „Србија центар – СРЦЕ“.

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Костолац, донето је Решење о разрешењу и именовању председника, заменика председника и чланова/чланица Комисије за именовања и разрешења. За председника је изабрана Борка Шутовић, док је Драгана Станковић заменица председнице Комисије. Чланови Комисије су: Ивана Радомировић, Стефан Цвејић и Младен Деспотовић.

Такође донето је и Решење о разрешењу и именовању председника, заменика председника и чланова/чланица Комисије за мандатно-имунитетска питања. За председника комисије изабран је Јован Савић, док је његов заменик Јелена Тошић. Чланови Комисије су: Предраг Ђуровић, Горан Миладиновић и Дебељачки Жарко.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!