Концертом „Од вечерас ништа на Ш(кола)“ отворено „Kостолачко лето 2024”

У петак, 21. јуна на платоу испред спортске хале, целовечерњим концертом игара и песама Културно уметничког друштва „Костолац“ који носи назив“Од вечерас ништа на Ш(кола)“, отворено је „Kостолачко лето 2024“ . Иначе овом манифестацијом свечано је отпочета читава лепеза едукативних, културних, уметничких и спортских програма, који ће бити приказани костолачкој публици за време предстојећег летњег периода.

Лето у Костолцу, биће обогаћено позоришним представама за децу и одрасле, музиком, поезијом, предавањима, ликовним колонијама, фестивалима, фимским пројекцијама али и бројним спортским дешавањима. Потрудили смо се да при изради програма обухватимо што више различитих манифестација, како би се за сваког нашло по нешто, а приоритет у формирању програмске шеме Центра за културу Костолац је да се омогући култрни и друштвени напредак ликалне па и шире заједнице, истакао је в.д. директора Центра за културу Костолац, Драган Николић отварајући манифестацију.

Он се том приликом захвалио радницима ЦЗК „Костолац“ на труду који улажу у реализацију програма, свим Установама, сарадницима, удружењима, као и спортским клубовима са којима ЦЗК „Костолац“ има сарадњу, а посебно Градској општини Костолац која је покровитељ свих активности и дешавања.

Манифестацију је својим присуством подржао члан Већа Градске општине Костолац, Рајко Пејовић

На целовечерњем концерту КУД-а „Костолац“, своје умеће приказали су дечији ансамбли Пролеће, Цврчак, Врабац, Колибри, као и Први извођачки ансамбл.

Током вечери наступали су и вокални солисти: Слободан  Јанковић, Радомир Матић Босанац и Милан Илић, које је маестрално пратио Народни оркестар КУД-а „Костолац“.

Концерт је организовао Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Културно уметничким друштвом „Костолац“ , под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!