Похвалнице за костолачке „Генијалце“

Милан Стевић и Магдалена Васић из Костолца, полазници школе „Малац генијалац“ постигли су на осмој међународној олимпијади у менталној аритметици изузетан успех. Олимпијада је одржана 9. јуна 2024. године у хотелу Југославија у Београду, а ученике школе припремале су и предводиле учитељице Ана Косановић и Оливера Симић.

Александра Митић, представник школе „Малац генијалац“ се том приликом захвалила родитељима који су показали интересовање за школу и уписали своју децу. -Овим такмичењем смо показали да се са децом квалитетно ради и надам се да ћемо у будућности да постигнемо још боље резултате. Она је додала да школа у Костолцу од септембра прима нове полазнике, па ће самим тим бити формиране и нове групе.

Члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић уручио је Похвалнице свим учесницима олимпијаде из школице у Костолцу, учитељицама, али и самој школи менталне аритметике „Малац генијалац“ за допринос у развоју едукације деце.

Поносни смо што су наша деца из Костолца остварила запажене резултате на међународном такмичењу, јер на тај начин презентују и нас као Градску општину. Наш циљ је да потпомогнемо развој ове школе, како би је похађао што већи број деце, јер је то добар начин да се она припреме за све што их касније чека у школи, а посебно ће допринети развоју њихових интелектуалних способности, побољшању пажње и меморије. С обзиром да сам просветни радник сведок сам колико талентоване деце имамо, а ми смо ту да правилним радом допринесемо развоју специфичних вештина, функционалног знања и компетенција код ученика, како би они постигли још веће успехе.

На олимпијади је учествовало 83 школа „Малац генијалац“ из Србије и 10 европских земаља. Милан Стевић и Магдалена Васић иначе су ученици другог разреда Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца и на олимпијади у Београду приказали су изузетна знања и вештине.

Милан је освојио 3. место у писменом делу такмичења, који се састоји од 120 задатака које учесници треба да ураде за 12 минута, док је Магдалена освојила 4. место у дисциплини „Anzan“ (ментално рачунање).

Ово је велики успех за школу „Малац генијалац“, која у Костолцу постоји од јануара ове године. Костолац је имао још представника ове школе на олимпијади, који су добили медаље за учешће.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!