Подељене борачке легитимације

Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дејан Антић и градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић уручили су борачке легитимације учесницима ратова и оружаних дејстава на просторима бивше Југославије од 1990. до 1999. године. Стигло је преко 200 легитимација а данас је уручено преко 100 легитимација. Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да поред својеврсних олакшица које са собом носи, легитимација је и крунски доказ да су њихови власници у одсудном тренутку стали у одбрану наших најважнијих вредности. Градоначелник је искористио прилику да још једном упути позив свим ветеранима да се јаве и попуне неопходну документацију за добијање легитимације.

Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дејан Антић је рекао да је статус бораца у претходних неколико година знатно унапређен и да више није срамота рећи да су учествовали у ратовима деведеситих година. Он је још додао да Србија породицама палих бораца, ратним војним инвалидима данас пружа могућност да остваре достојна примања каква никада раније нису постојала, а томе је допринела иницијатива председника Србије Александра Вучића за доношење Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

На сајту ресорног министарства могу се наћи информације о начину добијања картице и списак привредних субјеката који дају погодности носиоцима борачких картица.

Додела картица је била одржана у сали Политехничке школе.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!