На простору иза хотела „Kостолац“ очишћена дивља депонија

Градскa општинa Kостолац, посебан акценат ставља на заштиту животне средине, а један од видова спровођења ове праксе јесте чишћење дивљих депонија и ревитализација тог простора.

простор иза хотела“Костолац“ ПРЕ

Градска општина Костолац, ЈКП „Водовод и канализација“ – РЈ Костолац, ЈКП Комуналне службе Пожаревац – РЈ Костолац и Центар за културу Костолац, са доласком лепшег времена почели су са уређењем и чишћењем дивљих депонија на територији костолачке општине.

простор иза хотела“Костолац“ ПРЕ

На простору иза хотела „Kостолац“ очишћена је дивља депонија, где су грађани бацали кабасти отпад и смеће. 

простор иза хотела“Костолац“ ПРЕ

У наредном периоду наставља се са чишћењем осталих дивљих депонија, а све у интересу свих грађана костолачке општине. Планира се чишћење дивљих депонија на Каналу, у насељу Петка (код гробља), у Кленовнику, Острову (према Дубравици), као и Старом Костолцу (код Мајдана).

Позитивни ефекти акција које се спроводе, односе се на уређење животне средине, односно запуштених простора и знатно ће допринети у борби против дивљих депонија смећа.

У циљу заштите животног окружења упућен је апел свим грађанима да савесно одлажу отпад на за то предвиђена места, како би Градска општина Костолац остала уређена и чиста.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!