Пријаве за учешће у пројекту „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“

Позивају се заинтересовани послодавци са територије Града Пожаревца, који имају потребу за ангажовањем нових радника, да се пријаве за учешће у пројекту „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“. Пројекат финансира Шведска влада, преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу -Сида, а реализује немачка организација „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ у сарадњи са ГУ Пожаревац.

Одабраним послодавцима ће у целости бити рефундирани трошкови ангажовања радника у периоду од шест месеци (зарада, порези, доприноси, трошкови превоза, топлог оброка). Максимални износ рефундације свих месечних трошкова је одређен и износи 560 евра по запосленом.

Укупно 10 незапослених лица са пребивалиштем на територији Града Пожаревца, који припадају једној од категорија социјално угрожених лица који су дефинисани као циљна група пројекта, могу да буду ангажовани кроз пројекат код одабраних послодаваца.

Одабрани послодавци ће бити укључени у селекцију незапослених лица који ће бити ангажовани. Ангажовање лица ће бити спроведено у форми плаћене шестомесечне радне праксе током које ће свим полазницима бити омогућено да се упознају са радним окружењем послодавца, процесом и технологијом рада чиме ће полазници повећати своје радне капацитете и/или унапредити сопствена знања и вештине. Напредак полазника редовно ће пратити ментори, ангажовани од стране Хелпа.

Након реализације радне праксе, послодавцима који одлуче да ангажованим лицима продуже уговор о раду за најмање годину дана, биће омогућено да конкуришу за додатну помоћ.

Рок за предају пријава (уредно попуњене конкурсне документације) је петак, 12. јануар 2024. године, најкасније до 14 часова.

За додатне информације контактирати надлежну Хелп канцеларију на један од следећих бројева телефона: 011 30 46 340, 30 46 341 или путем електронске поште helpbg@help-serbia.org.rs.

Информативни састанци за све заинтересоване послодавце ће се одржати у малој сали Културног центра (Трг Др. Зорана Ђинђића 4), у следећим терминима: 
– уторак 26.12.2023. у 12:00 ч; 
– уторак 09.01.2024. у 12:00 ч

Попуњену конкурсну документацију, са печатом и потписом овлашћеног лица потребно је послати поштом на Хелп Београд, Учитељска 52, 11000 Београд, не касније од 12. јануара 2024. године.

Попуњена, оверена и скенирана конкурсна документација може се послати и електронском поштом на имејл адресу: helpbg@help-serbia.org.rs најкасније 12. јануара 2024. године до 14 часова.

Конкурсна документација се може преузети попуњавањем форме на дугме Пријави се

https://help-serbia.org.rs/wp-content/uploads/2023/12/1-Javni-poziv-za-poslodavce-Pozarevac-final.pdf

https://help-serbia.org.rs/wp-content/uploads/2023/12/Kriterijumi_uslovi-za-poslodavce-Pozarevac-final.pdf

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!