Напредују радови на изградњи Спомен обележја палим борцима у отаџбинским ратовима од 1990. до 1999. године

Радови на изградњи Спомен обележја палим борцима у отаџбинским ратовима од 1990. до 1999. године у парку на Тргу братства и јединства, приводе се крају.

Средства за изградњу обезбеђена једним делом из буџета Градске општине Костолац, затим од донација  синдиката “Термоелектране Костолац” и “Копови Костолац”, Дунав осигурања, као и бројних појединаца.

Велики део посла већ је завршен, остали су још финални радови. Избетониран је простор где ће бити постављени стубови у вертикали. Хоризонтално су постављене коцке калдрме у облику круга, а око њих је засађено цвеће. Тренутно се изводе радови на изградњи стазе од бехатон плоча, која води до Спомен обележја.

У наредним данима планира се постављање дванаест стубића који представљају индивидуе које су пале у ратовима. Поред тога биће постављена и спомен плоча са уклесаним именима и презименима храбрих бораца, наших суграђана, као и година када су погинули.

Пројекат је радио Пројектни биро „ЕЛПРОС СТУДИО“ , а извођач радова је Инвест градња ДОО Лесковац.

Иницијатива за подизање спомен обележја потекла је од Ђорђа Бараксадића, председника Удружења „Српски ратни ветерани Костолац“ и према његовим речима ово ће бити спомен обележје које ће подсећати људе на огромну жртву, коју су наши суграђани дали бранећи слободу.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!