У Пожаревцу организован пријем за футсалере Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац“, који су на Светском првенству за ученике средњих школа освојили треће место

Данас је у Свечаним салонима градског здања у Пожаревцу организован пријем за футсалере Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, који су на Светском првенству за ученике средњих школа освојили треће место.

Екипа костолачке школе донела је Србији бронзану медаљу победивши у утакмици за треће место селекцију Бразила.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић честитао је футсалерима и рекао да је освајање бронзе изузетан успех.

Генерације ће вас се сећати зато што сте уткали ваша имена у историју Техничке школе и спортску историју града Пожаревца. Павловић је додао да наставе да раде на томе да буду пре свега добри ученици и сутрадан велики, професионални фудбалери уколико одлуче да се баве професионално спортом.

Град Пожаревац ће увек стајати уз вас и вашу школу и пружати вам безрезервну подршку, рекао је Павловић. Он је нагласио да ће локална самоуправа помоћи одлазак  футсалера у Требиње следеће године на Европско првенство, где се очекује потврда  великог успеха који су постигли у Београду.

Бронзу су добили Богдан Димитријевић, Никола Бундало, Лука Глушац, Страхиња Стаменковић, Лазар Савић, Милош Бундало, Лазар Спасић, Јован Благојевић, Јован Нонковић, Фабијан Морина и професор Марко Сузић.

Подсећамо Србија је у групи победила Републику Српску 7:3, против Мађарске је било 6:6 а Француске 4:4. У четвртфиналу побеђен је Kазахстан. У полуфиналу су наши младићи надиграли Француску, водили су 2:1 и уследило је изједначење у последњем минуту. Французи су у серији пенала били бољи. И радост је стигла на крају, Бразил је савладан у мечу за бронзу 3:2.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!