У СУБОТУ 7. ТРКА ЛЕГИОНАРА

У суботу 09. септембра 2023. године одржаће се 7. ТРКА ЛЕГИОНАРА чији су покровитељи Град Пожаревац и Градска општина Костолац. ОРГАНИЗАТОРИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ су: Центар за културу “Костолац”, Маратон Тим и Пожаревац Спортски Савез Града Пожаревцау сарадњи са Виминациум Адвентуре и Виминациум Римски Град и Легијски Логор.

ПРЕДВИЂЕНЕ ТРКЕ:

,,Трка легионара” – полумаратон 21,1 км – старт у 10 часова

,,Трка Виминацијум” (дужина 10 км) – старт у 9:50 часова

,,Трка задовољства Костолац” (дужина 5 км) – старт у 10:00 часова

,,Трка Маратончића” (дужина 100 м) – старт у 9:30 часова

СТАЗА:

Стаза има AIMS-IAAF International Meassurrementt Cerrttiiffiiccatte – SRB2019-076. Стаза ће бити максимално проходна, безбедна и јасно обележена. Стазу ће обезбеђивати полиција и лиценцирано обезебеђење. Дуж стазе ће се налазити обележена возила трке, полиције и хитне помоћи. Окрепне станице биће инсталиране на свака 3км, свака друга окрепна станица имаће воће и спортски изотоник. Стаза “Трке задовољства Костолац” на 5км иде према селу Острово и на 2,5км од старта је окрет. Стаза ,,Трке Виминацијум” на 10км иде у једном правцу и смеру и пружа се од старта свих трака до циља у Виминацијуму. Стаза полумаратона има два окрета и понављање стазе у једном делу. Трчи се из центра Костолца градском зоном према Острову и Старом Костолцу, потом према Виминацијуму где је и циљ трке.

Пријавни центар за ,,Трку Маратончића” – 100 м и ,,Трку задовољства Костолац”- 5 км биће код Старта свих трка – Спортска хала у Костолцу где је обезбеђен паркинг за аутомобиле и аутобусе.

Пријавни центар за ,,Трку Легионара” – 21,1 км и ,,Трку Виминацијум”- 10 км биће у археолошком парку Виминацијум где је обезбеђен паркинг за аутомобиле и аутобусе, женска и мушка свлачионица као и гардероба која ће бити под надзором организатора.За победнике су обезбеђене новчане и робне награде.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!