Концертом симфонијског оркестра „Гвардија“ свечано затворена манифестација „Костолачко лето“

Концертом симфонијског оркестра „Гвардија“ свечано је затворена манифестација „Костолачко лето 2023“. Концерт је одржан 31. августа на платоу испред Спортске хале у Костолцу, у организацији Центра за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Публика је током једноипочасовног трајања концерта уживала у популарним делима класичне и филмске музике, популарне, традиционалне српске музике као и музике са подручја Балкана.

Поред бројних грађана свечаном затварању манифестације присуствовали су заменица начелнице Управе Градске општине Костолац Ивана Ђорђевић и члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић, ресорно задужен за културу, спорт, здравство и туризам.

Према речима в.д. директора Центра за културу Костолац, Драгана Николића бројним манифестацијама, не само у Kостолцу, него и у осталим насељима наше општине, у протекла два и по месеца приређени су дневни и вечерњи садржаји као и програми прилагођени свим генерацијама.

Имали сте прилику да уживате у богатом културном програму: да посетите ликовне колоније, изложбе слика, погледате биоскопске пројекције, позоришне представе, учествујете у разним едукативним радионицама, да слушате концерте свих жанрова-народне, рок, фламенко, џез и класичне музике. Такође приредили смо за вас смотре фолклора, дане комедије, а за све љубитеље писане речи и бројне књижевне вечери.

Задовољство је било спремати овако садржајан програм и то све у циљу да задовољимо културне потребе наших суграђана. Овом приликом желим да се захвалим свима који су пратили наше програме, као и мом колективу Центра за културу на подршци и помоћи у припремању сваког програма стрпљиво и успешно.

Такође, поред културног програма, имали смо и спортске догађаје: турнир у баскету, малом фудбалу, рукомету на песку и интернационалну регату која је пролазила кроз 14 земаља, а где је  и наш град био домаћин и добио запажену улогу. Поред овако лепог садржаја, током лета обележили смо и два велика датума за нашу општину: славу Градске општине Костолац, Светог Великомученика Прокопија и Дан рудара.

За све ово што смо спремили у протекла два и по месеца, била је потребна помоћ, зато ћу искористи ову прилику да се у своје лично име, као и у име установе Центар за културу Костолац захвалим Градској општини  Костолац и Граду Пожаревцу који нам пружају подршку у остваривању свих наших визија и планова.

Такође бих се захвалио на доброј и плодној сарадњи Цркви Светог Максима Исповедника, свим установама и удружењима које делују на територији наше општине,  костолачким школама, јер само заједничким снагама можемо да допринесемо квалитетном развоју културе, спорта и уметности, нагласио је Николић.

Центaр за културу Костолац и тим ове Установе настоји да током целе године, а посебно током Костолачког лета пружи нашим суграђанима разноврстан и богат културни и спортски програм.

Са једне стране, то су гостујући програми: позоришне представе, концерти, трибине, филмске пројекције… Међутим, примарни сегмент деловања ослања на одржавање редовних годишњих манифестација од локалног значаја.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!