УЧЕСНИЦИ ПРОЈЕКТА МОЈА СРБИЈА У ПОСЕТИ ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

Младима Психолошког центра Костолац и њиховим вршњацима из других крајева Србије приређен је свечани пријем у Градској општини Костолац.

Учеснике пројекта „Моја Србија“ угостили су у петак, 4. августа у Скупштинској сали Градске општине Костолац председник костолачке општине Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, заменик председнице Скупштине Милан Ђаловић, члан костолачког Већа Рајко Пејовић и помоћница председника Маја Здравковић.

Деца су упозната са историјом Костолца, знаменитостима и богатством које потиче од 25 нација и различитих националности.

Овај гостољубиви дочек уприличен је на почетку првог дана едукативних екскурзија пројекта Моја Србија у организацији Оливере Хајровић, руководиоца Психолошког центра Костолац.

Подсећамо пројекат „Моја Србија“ спроводи се са циљем едукације и развијања свести младих о националној припадности и патриотизму, уз уважавање припадника других националности и уз поштовање свих вредности демократског друштва.

У склопу пројекта расписан је и литерарни конкурс за најлепше песме и прозне радове на патриотске теме намењен ученицима свих основних и средњих школа Браничевског округа. Победници литерарног конкурса, млади из других градова у Костолцу ће боравити од 4. до 6. августа и за све њих организована је заједничка посета историјских знаменитости Браничевског округа које су од изузетног значаја за српску националну историју.

Иначе пројекат „Моја Србија“ реализује Психолошки центар Костолац, под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!