У току Ликовна колонија „Осмех Костолца”

У току је Ликовна колонија ”Осмех Костолца”, која ове године окупља уметнике из целе Србије. Колонија се одржава у организацији Ликовног удружења „Кевро” , а под покровитељством Градске општине Костолац, повезујући ствараоце који се баве различитим облицима ликовног изражавања.

Овогодишња колонија траје од 27. до 31. јула, а њени учесници су из Ниша, Београда, Лепосавића, Рашке и Ужица.

Према речима председнице Ликовног удружења „Кевро”, Виолете Кевро Костолац је уметницима пружио несвакидашњу инспирацију коју су сваки на свој начин пренели на сликарска платна. „Будући да њихово стваралаштво није тематски ограничено учесници колоније имају потпуну слободу да стварају дела на начин који им највише одговара, па ће се наћи и различите технике, приступи и мотиви.“

Поента ове, али и свих других колонија, није само да уметници раде, већ да се друже, размењују позитивну енергију, која је, како можемо приметити, утицала и на квалитет и број радова до сада.

Просторије Дома омладине у Костолцу претворене су у сликарски атеље и место су сусрета четрнаест уметника из целе Србије.

Иначе у четвртак, 27. јула у Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, отворена је изложба слика са прошлогодишње Ликовне колоније „Осмех Костолца“.

Отварању изложбе присуствовали су учесници овогодишње ликовне колоније. Најстарији учесник је Илија Драшовић (1933), познати академски сликар и вајар из Луњевице (Горњи Милановац).
Присутнима су се обратиле Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник и Виолета Кевро, председница ЛУ „Кевро“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!