„Костолачки котлић 2023”

Пето по реду такмичење у кувању рибље чорбе „Kостолачки котлић 2023“ , биће одржано у недељу, 6. августа 2023. године са почетком у 17 часова на Спортско рекреативном центру „Топољар“. 

Организатор манифестације је Центар за културу Костолац, под покровитељством Града Пожаревца, Градске општине Костолац и синдиката „Термоелектране Костолац“ и „Копови Костолац“. Помоћ у организацији пружили су Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“, ресторан „Дунавски драгуљ“ и ресторан „Галија“.

Програм:

Манифестација ће почети Меморијалним турниром у малом фудбалу „Миомир Цвијић – Рус“ од 9 сати ( на стадиону иза спортске хале). У поподневним сатима од 16 часова посетиоци могу уживати у етно сајму хране и пића. Такође продаваће се лутрија где вас очекују вредне награде, а за добру атмосферу током целог дана побринуће се бенд „Ноћ до подне“.

Од 17:00 до 19:00 часова планирано је такмичење у кувању рибље чорбе.

У вечерњим сатима од 20:00 до 20:30 проглашење победика у кувању рибље чорбе, након чега ће од 21 сат посетиоци уживати у ватромету и концерту Николе Роквића.

Поред такмичења у кувању рибље чорбе, одржаће се и изложба традиционалних јела, па организатори позивају удружења да се пријаве најкасније до 31. јула. Према одлуци жирија, доделиће се награде за најлепшу трпезу и најлепше традиционално слано и слатко јело.

Очекује вас добра забава, бик на ражњу и поклони за све учеснике.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!