Одржана 22. редовна седница Скупштине Градске општине Kостолац: Усвојен Ребаланс 1 буџета Градске општине Kостолац

У Kостолцу је у понедељак, 10.07.2023. године, одржана 22. редовна седница Скупштине Градске општине Kостолац на којој је размотрено, усвојено и донето следеће:

Донета је Одлука о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2023. годину – Ребаланс 1 са финансијским плановима:

а) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац за 2023. годину – Ребаланс 1;

б) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Председник Градске општине Костолац за 2023. годину – Ребаланс 1;

в) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац за 2023. годину – Ребаланс 1;

г) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Управа Градске општине Костолац за 2023. годину – Ребаланс 1;

Донета је Одлука о прихватању предлога за промену Статута Градске општине Костолац;

Донета је Одлука оснивању Установе Центар за културу ,,Костолац“ ;

Донето је Решење о давању сагласности на нови Статут Установе Центар за културу „Костолац „, који је донео Управни одбор Установе Центар за културу „Костолац „, бр.01-155/23-2 на седници одржаној дана 1.07.2023. године.

Седницом је председавала Милена Церовшек, а у радном председништву били су Милан Ђаловић, заменик председнице Скупштине и Слађана Петрушић, секретар Скупштине Градске општине Костолац. Седници је присуствовало деветнаест одборника.

Према речима Зденке Радосављевић, руководитељке Службе за буџет и финансије у Управи Градске општине Костолац Ребалансом 1 буџета планирани су укупни приходи и примања у износу од 390.211.087,00 динара. Трансфери од других нивоа власти Одлuком о буџету ГО Костолац за 2023. годину износили су 392.174.257,00 динара. Овим ребалансом буџета трансфери од других нивоа власти увећани су на име додатних средстава која су одобрена Градској општини Костолац за 20.187.858,00 динара, од тога текући трансфер 9.640.710,00 динара и капитални трансфер у износу од 10.547.148,00 динара.

Након излагања Зденке Радосављевић за реч се јавио председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски нагласивши да су Ребалансом 1 обезбеђена средства за реконструкцију кровне конструкције и спољашње фасаде на објекту Фудбалског стадиона „Бора -Бека“. Овим ребалансом буџета обезбеђена су и средства за реконструкцију просторије Канцеларије за младе у износу од 228.192,00 динара. Такође планирана је изградња аутобуског стајалишта преко пута Основне школе „Јован Цвијић“ па су у те сврхе опредељена средства у износу од 996.999,00 динара. Приликом реконструкције Првомајске улице у Костолцу планирано је постављање четрдесет бетонских стубова за уличну расвету, па су ребалансом буџета обезбеђена и средства у износу од 700.000,00 динара за превоз подизање и нивелисање истих.

Крстаноски је нагласио да се капиталне инвестиције на територији ГО Костолац тренутно реализују на више локација. У току је изградња Првомајске улице са тротоарима у дужини од 300м/13 м и кружним током у улици Николе Тесле пречника 15/30 м у центру Костолца. Вредност инвестиције износи 58.709.031,60 динара са ПДВ-ом, a крајњи рок за завршетак је 15. септембар. Донета је Одлука за летње одржавање путева: а планирано је асфалтирање нових 55 паркунг места у улици Трга братства и јединства (иза НЛБ Комерцијалне банке). У насељу Канал је планирано асфалтирање улица и то: Кнеза Милоша први део, Миленка Стојковића и Милоша Обилића до Десанке Максимовић.

У Дидином насељу асфалтираће се Колубарска први и други део и Ивана Косанчића. Крстаноски је истакао да је почела реконструкција тротоара у улици Вељка Дугошевића, као и бициклистичке стазе. До средине августа очекује се завршетак радова. У завршној фази је реконструкција фасаде у МЗ Острово, док се у МЗ Стари Костолац ради на реконструкцији спортских терена. Биће постављено 80 ПВЦ столица, заштитна ограда и улична расвета. Такође планира се пресвлачење асфалтне подлоге иза Дома културе. Плажа „Топољар“ спремно је ушла у нову летњу сезону. Постављени су нови соларни тушеви, спасиоци су на терену, а вода је микробиолошки и хемијски исправна и препоручује се за купање и рекреацију.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!