„ВИТЕШКИ ФЕСТИВАЛ“ одушевио Костолчане

Центaр за културу „Костолац“ у сарадњи са Свебор дружином Свети кнез Лазар из Краљева организовао је у суботу, 8. јула „ВИТЕШКИ ФЕСТИВАЛ“.

Фестивал је одржан на Спортско рекреативном центру „Топољар“ у Костолцу, а посетиоци су уживали у средњовековним активностима у виду борилишта за децу и борби оклопљених витезова. То је била посебна прилика за све да виде које оклопе су витезови носили, и са којим и каквим мачевима су се борили. Био је приређен и посебан спектакл са птицама грабљивицама, а посетиоци су и могли да пробају производе и напитке, које су припремили чланови Свебор-а.

Осим демонстрације витешког умећа учесници програма посетиоцима су дочарали средњовековни живот. Костолчани су се упознали са начином живота у том периоду, са обичајима који су тада владали, као и одећом која се тада носила.

Деца су се могла опробати у разним играма, фотографисати, мачевати  са витезовима, односно да у једном дану проживе средњи век.

У току дана приређене су и бројне радионице на којима су малишани могли да чују нешто више о оружју и начину живота средњовековних витезова. Највећи спектакл за све посетиоце биле су витешке борбе.

„ВИТЕШКИ ФЕСТИВАЛ“ одржан је у оквиру манифестације „Костолачки лето 2023“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!