Трио „Балканске жице“ одушевио Костолчане

У оквиру манифестације „Костолачко лето“ на платоу испред спортске хале у Костолцу у среду, 21. јуна, одржан је концерт гитарског трија „Балканске жице“ кога чине чланови гитарске породице, Зоран, Никола и Жељко Старчевић.

 Костолачкој публици представили су се оригиналном музиком која чини синтезу многих балканских елемената са примесама џез музике, свинга и класичних елемената. Громогласни аплаузи који су се чули после сваке нумере показали су да се публици допао наступ гитарског триа.

Гитарски трио „Балканске жице“ је још на почетку концертне каријере, измислио шесторучно свирање на jедној гитари, то је од тада њихов заштитни знак. Наступали су на многим класичним гитарским, World music и џез фестивалима и концертима у: САД, Канади, Италији, Пољској, Мађарској, Турској, Русији, Молдавији, Словачкој, Чешкој, Финској, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Белгији, Холандији, Луксембургу, Шпанији, Енглеској, Литванији, Естонији, Норвешкој, Француској, Израелу, Ирској, Словенији, Хрватској, БиХ, Црној Гори и Србији. Такође су држали и мастерклас студентима класичне и џез гитаре у Европи и Америци.

Добитници су 1. награде у категорији World Music, на композиторском такмичењу, USA Songwriting Competition 2005, за композицију Николе Старчевића „Воденица“ коју изводи Трио Балканске жице. Трију „Балканске жице“ припала је 1.награда и статуа делфина за најбољи инструментални ансамбл на Music World 2004 у Италији. Никола Старчевић освојио је 1.награду на интернационалном композиторском такмичењу за гитару, Joаnn Falletta 2007 Бафало, Њујорк-САД .

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!