Стање на водотоцима на територији Града Пожаревца

У Старом Костолцу на снази су ванредне мере одбране од поплава. Млава је прелила пут код Рукумије. На осталим водотоцима нема већих проблема. Екипе су на терену. Очекује се стагнација и опадање водостаја Млаве од понедељка. Горњи ток реке Млаве, у Горњаку, је у благом порасту. Доњи ток Млаве, од Великог Села, Братинца до ушћа је у порасту. Очекује се пораст водостаја током дана и ноћи, од Великог Села до ушћа Млаве.

На потезу Братинац – ушће Млаве нису уочена изливања, али има малих забарења на пољопривредним површинама од провирних вода. На путу за Рукумију је дошло до изливања преко саобраћајнице, на најнижој тачки, код моста за манастир.

У Старом Костолцу је уведена ванредна одбрана. Дежурне екипе Водопривреде Пожаревац спроводе 24-часовно дежурство, монтиране су пумпе и ситуација се перманентно прати.

Нема изливања из дренажних канала. Стање је стабилно. Каналска мрежа Стара Млава дренира околно земљиште и спроводи воду до црпне станице „Срећно“. Нема изливања. Од понедељка река Млава би требало да буде у стагнацији, а од уторка у опадању. Брежански канал је у добром стању и не сметано евакуише воду у Велику Мораву. Дежурне службе Водопривреде Пожаревац су на терену, прате стање на водотоцима и спроводе целодневна дежурства. Све мере се спроводе у координацији са Градским штабом за ванредне ситуације.

Извор: Facebook Саша Павловић

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!