Вече поезије Славице Пејовић у Библиотеци у Костолцу

У петак, 21. априла 2023. година, у 18 часова, биће приређено вече поезије Славице Пејовић у Библиотеци у Костолцу.

О поезији ће говорити ауторка, а песме ће читати: Гордана Славковић, Магдалена Реџовић и Љубисав Грујић Груја.

О књижевници:

Славица Пејовић (1948), по струци је дипломирани политиколог, али је читав свој радни век провела у институцијама културе, најпре као директор Дома културе у Пожаревцу, а затим као руководилац Библиотеке у Костолцу, Огранка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

Аутор је три монографске публикације из области библотекараства и 11 збирки поезије. Заступљена је у бројним антологијама, зборницима и часописима у Србији, али и у иностранству (Италији, Тунису, Албанији, Хрватској, Бугарској, Црној Гори, Макединији, Румунији, Грчкој). Песме су јој превођење на ромски, румунски, бугарски, албански, енглески, немачки, мађарски, француски, арапски, словачки, бенгалски, руски, италијански и шпански језик.

Добитник је значајних признања за поезију у Италији, Румунији, Црној Гори и Тунису. Председник је Клуба љубитеља књиге „Мајдан“ из Костолца и главни и одговорни уредник истоименог часописа за књижевност, културу и науку. Организатор је три значајне манифестације: Књижевно-духовних сусрета „Костолачка жишка“, Међународних песнички сусрета „Орфеј на Дунаву“ и „Два пера у једном даху“. Члан је Удружења књижевника Србије. Живи у Пожаревцу.Славица Пејовић постер април 2023-2.jpg

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!