Словеначка књижевница Барбара Хануш представила своје књиге у Костолцу

Представљање књига словеначке књижевнице Барбаре Хануш одржано је у среду, 22. марта у холу Дома културе у Костолцу.

На књижевној вечери окупио се велики број љубитеља писане речи, који су изразили жељу и наду да се овакво књижевно дружења понови у скорије време.

Мр Барбара Хануш, рођена је 1960. године у Љубљани, а свој стваралачки пут започела је писањем поезије. Наставила је пак пишући за децу, а након прве књиге Мали морски јеж и мала морска девојчица (1998) уследио је већи број сликовница – међу њима су вишејезичке сликовнице из збирке О Јакобу и маци Мици (2009, 2010. и 2011) и Маркова кацига (2020). Њена књига Рођендан уврштена је у европску збирку сликовница. Нове књиге за децу су Фластер за снагу и храброст (2021) те Лука лови, Марко жмири (2022).

Поред наведеног, ауторка је читанки, радних свезака и поучних књига за младе читаоце, а написала је и књигу у којој је представила лепоте Словеније Kрижкраж – Словенију упознаш (2019) која је преведена на енглески језик.

Својим књигама кратких прича Уз кафу (2021) и Од седам до деведесет и седам (2022) обраћа се одраслима. Девет година је држала наставу словеначког језика у Босни и Херцеговини. У Бањалуци је сарађивала са Друштвом Словенаца „Триглав”, а заједно су реализовали бројне читалачке пројекте.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!