Дечија представа „Пипи и Пан у потрази за Црвенкапом” одушевила најмлађе суграђане

У организацији Центра за културу Костолац у позоришној сали Дома културе у Костолцу у уторак, 14. марта одиграна је дечија позоришна представа „Пипи и Пан у потрази за Црвенкапом”.

Бројни малишани су активно учествовали у представи наградивши глумце громогласним аплаузом. У представи играју: Данило Петровић, Никола Угриновић и Јована Младеновић.

Маштослав Бајкић, писац за децу, поражен чињеницом да данашњи малишани све мање читају, немотовисан да напише нешто ново, доноси одлуку да избрише све своје старе ликове, међу којима је и славна Црвенкапа. Са том мишљу тоне у сан, у којем се објављује узнемирујућа вест да је Црвенкапа нестала. Тада на сцену ступају Пипи и Петар Пан, којима као најсмелијим од свих ликова, бива поверен задатак да је пронађу. У узбудљивој детективској авантури по Недођији, Пипи Пан ће се срести са глувом и сенилном баком, невидљивом аждајом Ждеравицом, вицкастим морнаром Миком, капетаном Пером који се никада не смеје и још по неким ликом из Бајкићевог заборављеног опуса. Како то да је Пипи паметна а да није ишла у школу? Како да мућнете главом, а да је на померате? Зашто је потребно употребљавати праве речи на правим местима? Зашто не постоје глупа питања, већ само глупи одговори? Зашто је Недођија некада била Дођија и да ли ће поново носити то име? Хоће ли Петар Пан и Пипи успети да пронађу Црвенкапу и да ли ће Маштослав Бајкић након свог сна, добити инспирацију да напише нову бајку?

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!