Дрмно: Одржано полагање у борилачкој вештини – реалном аикиду

Преко 50 вежбача Система самоодбране реални аикидо успешно је демонстрирало научене технике на полагању за појасеве, које се одржало у недељу, 12. фебруара, у Дому културе у Дрмну.

Домаћин овог полагања је била новоформирана секција “Борилачког центра Кнез Милош” из Дрмна, а окупљени су полазници из већине клубова и секција овог Борилачког центра са територије Браничевског округа.

За појасеве, од жутог до браон, у дечијем узрасту и у категорији за одрасле, полагало се пред петочланом комисијом којом је председавао Владимир Вокић, носилац црног појаса 8. ДАН, који је иначе и председник Српског савеза система самоодбране реални аикидо.

Као и до сада, тако су и на овом полагању већину чинила деца предшколског и школског узраста, што и јесте специфичност ове одбрамбене борилачке вештине, која велики акценат даје на рад баш са вежбачима овог узраста, јер је оваква активност од великог значаја за њихов здрав психофизички развој.

Сви кандидати који су полагали, као и њихови тренери и асистенти, испраћени су громогласним аплаузима од стране публике која је у великом броју дошла да подржи овај догађај.

Главни оперативни тренер „Борилачког центра „Кнез Милош“, Антон Ивановић исказао је велику захвалност Месној заједници Дрмно , КУД-у „Божидар Димитријевић – Козица“ из Дрмна и Синдикату ПК „, који су помогли у организацији овог полагања, као и фирми „СТАТУС.рс“ из Дрмна, која је пружила техничку подршку за овај догађај.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!