Одржана XIII Смотра фолклорних ансамбала Градске општине Костолац

У костолачком дому културе у суботу, 28. јануара 2023. године одржана је 13. Смотра фолклорних ансамбала Градске општине Костолац, на којој су учествовала културно – уметничка друштва из Села Костолац, Дрмна, Бубушинца, Кличевца, Ћириковца и Костолца. На сцени су се смењивале игре из околине Крајишта, Ужица, Доње Јасенице, Банатске и Влашке игре, као и игре и песме пожаревачке Мораве.

Манифестацију је отворио члан Већа Градске општине Костолац, Рајко Пејовић, истакавши да ће Градска општина Костолац наставити да подржава овакве манифестације, које чувају и негују нашу традицију и обичаје. – Уверен сам да ће нам културно-уметничка друштва дочарати наше најлепше обичаје и изузетним ношњама и кореографијама учинити ову смотру незаборавном, рекао је Пејовић.

Тринаеста смотра фолклора окупила је велики број љубитеља традиционалних игара и песама који су громогласним аплаузима испратили сваку тачку коју су играчи извели на сцени.

Драган Николић в.д. директора Центра за културу „Костолац“ је том приликом уручио плакете за учешће на смотри: КУД-у „Стари Костолац“ из Старог Костолца, КУД-у „Божидар Димитријевић Козица“ из Дрмна, КУД-у „Бубушинац“ из Бубушинца, КУД-у „Миленко Стојковић“ из Кличевца КУД-у „ Миодраг Миљковић – Мидга“ из Ћириковца и КУД-у „Костолац“ из Костолца.

Културно уметничка друштва су приказала складне покрете уплетене у један необичан вез пријатељства, репрезентујући на тај начин изворне домете наше културне баштине, историје и традиције. Сала Дома културе била је испуњена до последњег места што је доказ да се настоји  да се наша традиција и даље достојанствено чува.

Организатор манифестације је Центар за културу „Костолац” у сарадњи са Културно уметничким друштвом „Костолац”, а покровитељ Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!